NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

2014-ben is vár a Gyulai Várfürdő!

ITE


Ha még nem döntöttük el, hogy mi legyen az úticélunk az idei nyaralás alkalmával, akkor figyelmükbe ajánljuk Gyulát és a Gyulai Várfürdőt.

Gyula ugyan alföldi város, ám ha ott vagyunk olyan érzésünk van, mintha nem is az Alföldön lennénk. Hozzájárul ehhez, hogy itt található az egész Közép-Európában egyetlen épen maradt síkvidéki vár, ami az Alföldön nem mindennapi látvány. Esténként pedig a Gyulai Várszínházban szórakozhatunk, amely ezen a nyáron is gazdag programkínálattal várja a hozzájuk érkezőket.

Azonban Gyulára elsősorban nem a vár, hanem a várfürdő miatt mennek a legtöbben. Ez nem véletlen, hiszen a felújított és kibővült Várfürdő 16 medencével, összesen mintegy 5.000 négyzetméternyi vízfelülettel várja a vendégeit. A fürdő a 72 C fokos termálvízre épült eredetileg, mely hatékonyan segít a mozgásszervi és nőgyógyászati megbetegedésekben szenvedőknek.

A megújult fürdő a családok, azon belül is a gyermekekkel érkezők paradicsoma lett. Az Aquapalota Élményfürdő, mely egész évben látogatható, sok-sok élménnyel gazdagítja mind a gyerekeket, mind szüleiket. Az olyan elemek, mint a családi csúszda, a fényalagút testcsúszda, a buzgárok, vízesések, sodrófolyosó, az élménymedencék, amelyek már a legkisebbeknek is rendelkezésére állnak, mind-mind felejthetetlenné teszik a gyulai nyaralást az egész család számára. A gyermekek számára vízi paradicsomot alakítottak ki, a nagyobbak élvezhetik a hullámmedence, a pezsgőmedence, a strandröplabdapálya vagy az óriáscsúszda szolgáltatásait is. A gyerekeket gyermekmegőrző várja, ha a szülők egy kicsit egyedül is szeretnének szórakozni, illetve korosztályonként elkülönülő játszótereket is kipróbálhatnak.

Az élménykomplexum 6.000 négyzetméteren, 900 négyzetméternyi vízfelülettel biztosítja a felhőtlen szórakozást. A vízibárban egyedülálló módon, a medencében ülve kóstolhatók a legfinomabb, legüdítőbb koktélok. Ha meguntuk a fürdőzést, akkor további felüdülést szerezhetünk a szaunákban, ahol világszínvonalon próbálhatjuk ki a varázslatos szaunafelöntéseket. Ezt követően merüljünk el a Beauty Masszázs Szalon kényeztető masszázsaiban, ahol több mint 40 féle masszázs közül lehet választani.

A várfürdőn és a vár által kínált lehetőségek mellett Gyula több szórakoztató programot is kínál a városba érkező turistáknak. A Tájvízházban például a Körös-vidék természeti értékeiről, vizeiről, a gyógyfürdőzés hagyományáról, történetéről és a népi gyógyászatról bővíthetjük ismereteinket.

A Csigakert egy 3,7 hektáron elterülő természetvédelmi terület, egy csatorna partján helyezkedik el. Nevét a központjában elhelyezkedő kilátódombnak köszönheti, melyről csigaalakban futott le az út. Kikövezett sétányok, padok, és többszáz éves óriás fák között gyönyörködhetünk a természet csodáiban.

Ha még tovább is szeretnénk a természetben barangolni, tekintsük meg a Mályvádi Őstölgyest, amely az Alföld második legnagyobb összefüggő erdőtársulása. Gazdag vad- és növénytársulása, és szép időben még a Bihari-hegyek vonulata is látható innen.

Ha elfáradtunk, pihenjünk meg a Százéves Cukrászda teraszán, és élvezzük a fenséges ízeket. A cukrászda hazánk második legrégebbi cukrászdája, 1840-ben épült.


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!