NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

2018-tól jön Európában a Nemzetek Ligája

Potter


Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) mind az ötvennégy tagállama megszavazta a szervezet kazahsztáni konferenciáján az új válogatott versenysorozat, a Nemzetek Ligája elindítását. 

Platini ötletét minden tagállam támogatta – Fotó: AFP

Az UEFA közleménye szerint az európai válogatottakat tömörítő szériát 2018-ban vezetnék be, felváltaná az eddigi barátságos mérkőzéseket, illetve összekötnék az Európa-bajnoki selejtezősorozattal. A pontos formátumot és szabályokat később dolgozzák ki, de az biztosnak tűnik, hogy több “szabadkártyát” lehet majd szerezni a 2020-as Európa-bajnokságra.

A jelenlegi koncepció alapján az UEFA-koefficiens szerint négy osztályba sorolnák az 54 nemzeti csapatot, az osztályokon belül több alcsoportot hoznának létre, és az osztályok között a bajnokságokhoz hasonlóan lesznek kiesők és feljutók. 2018 szeptembere és novembere között négy-hat meccset játszanának a csoportok tagjai. A legmagasabban sorolt A jelű osztály négy csoportgyőztese vívna meg a Nemzetek Ligája trófeájáért 2019-ben, illetve a sorozatból kvalifikálni lehetne az Eb-pótselejtezőre, amit 2020 márciusában rendeznek.

A Nemzetek Ligájával az a célja az UEFÁ-nak, hogy kiváltsa a nemzetközi barátságos mérkőzéseket, amik nem nyújtanak megfelelő felkészülést, illetve fenntartsák az egyensúlyt az egyre nagyobb hatalmú klubfutball és a nemzetközi futball között. A Nemzetek Ligáját a tervek szerint minden páratlan évben szerveznék meg.

“Húsz válogatott a kvalifikációból jutna ki a 2020-as tornára, amit Európa 13 nagyvárosában rendeznek meg. A maradék négy helyet négy csapat kapná a Nemzetek Ligájából” - mondta Gianni Infantino, az UEFA-főtitkára.

Az “összenemzeti”, 13 városban sorra kerülő kontinenstornára a több házigazda miatt nincs automatikus részvétel.

“Miután az Európa-bajnokság mezőnyét 16-ról 24 fősre bővítették, a selejtező nem annyira intenzív, mint lehetne, ez az új sorozat megfűszerezi a versenyt” - kommentálta a hírt Alex Horne, az angol FA főtitkára, az UEFA tagja.

A bukmékereknél egyelőre a a 2016-os Ebre lehet fogadni, a Betclic-nél Németország és Spanyolország a favorit, egyaránt 4.50-szeres oddssal. A magyar válogatott a görögökkel, a románokkal, a finnekkel, az északírekkel és a Feröer-szigetekiekkel került egy selejtezőcsoportba a franciaországi tornára. Pintér Attila szövetségi kapitány március 5-én a Finnország elleni győri vereséggel mutatkozott be. A mieink legközelebb május 22-én lépnek pályára, Dániát fogadjuk az új debreceni stadionban.

forrás: http://www.hatharom.com/


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!