NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

3d-s toll létezik!

Magyar


Valószínűleg mindannyian álmodoztunk már arról, milyen jó lenne egy varázslatos ceruzával megfogható rajzokat készíteni. Úgy tűnik, “imáink” meghallgatásra találtak: a LIX nevet viselő csapat ugyanis előrukkolt egy tollal, amivel tökéletesen szilárd 3D-s alakokat, formákat nyomtathatunk a levegőben.

Bár nem ez az első ilyen képességű íróeszköz, abban mindenképpen úttörő, hogy méreteit tekintve a legkisebb, emellett pedig bármit képes megjeleníteni.

3dtoll

 

A Londonban székelő cég néhány nappal ezelőtt mutatta be hihetetlen találmányát a Kickstarter nevű weboldalon, hogy némi kezdőtőkét szerezzen a sorozatgyártáshoz. Már most háromszor annyi pénz gyűlt össze, mint amennyi az elinduláshoz szükséges – talán ez is jelzi, milyen szuper ötletről van szó. A LIX tolla kb. ugyanakkora, mint egy hagyományos golyóstoll, tudásban azonban jócskán túlszárnyalja azt: egy USB-kábel és egy vékony, műanyag izzószál segítségével akár a levegőben is alkothatunk vele.

Hogyan működik?

Bár első ránézésre nagyon bonyolultnak tűnhet ennek a kis tollnak a szerkezete, valójában csöppet sem az. A tollat egy USB-kábel segítségével lehet működésbe hozni: először csatlakoztatni kell valamilyen erre alkalmas elektronikai eszközhöz, aztán meg kell várni, míg a toll belseje kellőképpen felforrósodik. Ezután bele kell dugni egy hosszú, növényi rostból készült műanyag szálat, amely tulajdonképpen a tollbetétet helyettesíti. Az anyag a közel 150 fokos hőmérsékleten kb. egy perc alatt megolvad.

forrás: napiotthon.hu

http://www.napiotthon.hu/3d-s-toll-letezik/


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!