NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

5 ok miért igyunk zöld teát

Íródeák


Biztosan hallottunk már sokszor, hogy a zöld tea jó jó, egészséges… A tényleges gyógyhatásairól azonban kevesen tudunk.  A kutatások eredményei azt mutatják, hogy a zöld tea a legjobb ital az egészség megőrzéséhez. A kínaiak közkedvelt itala bármilyen betegség gyógyítására.

green-tea-in-cup-300x336

Csökkenti a rák kockázatát

Gyakorlati bizonyíték egyelőre nincs arra.hogy 100 %-osan hatékony, azonban a 90-es évek kutatásai alapján, azok, akik rendszeresen ittak min. napi 2 csésze zöld teát, 60%-kal kisebb volt az esélyük a nyelőcsőrák kialakulására. Egy másik tanulmány szerint pedig hatékony a dohányzás okozta ráktípusokkal szemben. Így mindenképp ajánlatos a dohányzó személyeknek, hogy naponta fogyasszák.

Javítja a koleszterin szintet

Ha baj van a koleszterin szinttel, el kellene kezdeni inni napi 3 csésze zöld teát. Növeli és szinten tartja azt, ha rendszeres fogyasszuk és beiktatjuk mindennapjainkban.

Antioxidánsokban gazdag

EGCG-t tartalmaz, ami egy nagyon erős antioxidáns, és amellett, hogy csökkenti a rák kockázatát, óv a szívbetegségekkel szemben. Diétába építve pedig növeli az általános immunitást, megakadályozza a vérrög kialakulását, lassítja az öregedést, késlelteti az időskori betegségeket, mint az Alzheimer-kórt. Csökkenti a magas vérnyomást, és az elhízás esélyét.

Segít a cukorbetegséggel szemben

A kínaiak folyamatosan használják a vércukorszint fenntartására. Állatkísérletek eredményei szerint megelőzi a cukorbetegség kialakulását. Szabályozza a glükózt a szervezetben.

Hatékony a májbetegség ellen

Tanulmányok bizonyították, hogy minden 10. csésze zöld tea egy nappal biztosítja annak az esélyét, hogy nem lehet baj a májműködésünkkel. Mi több, korlátozza az alkohol okozta káros mellékhatásokat, amelyek rossz hatással lehetnek a májra. Mindezek mellett pedig véd a májdaganatokkal szemben.

forrás: tudasfaja.com


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!