NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

A csóró Atlético a burzsuj Real ellen

Magyar


Szombat este összecsap Lisszabonban Madrid, Spanyolország és Európa két legjobb csapata a Bajnokok Ligája trófeájáért. A Real Madrid és az Atlético Madrid között óriási a különbség az anyagi lehetőségeket illetően, a két keretet és az átigazolásokat vettük górcső alá.

costa_ronaldo640x400

Ronaldo 94, Costa 2.5 millió euróba került – Fotó: AFP

A királyiak és a Matracosok keretét labdarúgóik jelenlegi becsült piaci ára, illetve az átigazolási díjaik alapján hasonlítottuk össze. Döbbenetes a különbség, a Real kétszer annyit ér, mint az Atlético. Ez persze abból is következik, hogy a két madridi csapatnak milyen lehetőségei vannak a transzferpiacon: Florentino Pérez gyakorlatilag azt vesz meg, akit csak akar, míg az Atlétinél még ki tudja, meddig nyögik még azt, hogy az előző tulajdonos, Jesús Gil irányítása alatt nem igazán fizetett adót a klub, a számlák kifizetése is gondot okoz a Matracosoknál. A Real több mint hatszor többet költött mostani játékosállományára, mint döntős ellenfele, Gareth Bale és Cristiano Ronaldo egymaga többet ér, mint amennyit az Atléti összesen kifizetett játékosaiért. Emellett a habfehéreknél 11 futballista volt drágább, mint a városi rivális legborsosabb árú focistája.

A blancók keretében ott van a világ két legdrágább labdarúgója – az Atléticónál a világ második legdrágább kapusa (a becsült ár alapján), de csak kölcsönben. A szűkös lehetősége miatt az Atléticónál megtanultak jól sáfárkodni, a saját nevelésű titánok mellett kölcsönben, olcsón, vagy ingyen megszerezhető emberekkel járatta csúcsra a csapatot Diego Simeone. Raúl García, Arda Turan és Filipe Luís voltak a legdrágábbak, a török szélső értéke Madridban megduplázódott. Az együttes legjobb és legértékesebb futballistájára, Diego Costára két részletben 2.5 millió eurót költött az egyesület. Őt borítékolhatóan nem tudják megtartani, közel 40 millió euróért viheti el a Chelsea.

Több mint 400 millió euró a különbség a két gárda között, emiatt az Atlético Madrid szenzációs eredményei még inkább elismerésre méltóak. És a pályán közel sincs ekkora differencia, Simeone alakulata nem az esélytelenek nyugalmával vág neki a finálénak. Vajon a szezon elején abszolút outsidernek tekintett Atlético felül Európa trónjára? A csóró legyőzi a gazdagot, vagy beteljesíti küldetését a Real Madrid?

Forrás: hatharom.com


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!