NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

A merész és a diszkrét diadala: 5 tipp a színekkel dekoráláshoz!

Öregróka


Napjainkban a városiasodás következtében egyre kisebbek lettek az élhető terek – ezekkel kell megfelelően gazdálkodnunk. A színek azonban csodákra képesek!

Köszönhetően a gyors urbanizációnak, egyre több ember egyre kisebb méretű otthonban alakítja ki saját kis világát, ízlésének és igényeinek megfelelően. Nincs is gond a kisméretű lakásokkal, ha képesek vagyunk a dizájnt és a dekorációt a belső térben helyesen alkalmazni! Természetesen ez nem megy mindenkinek, és lakberendezéssel foglalkozó ismerőssel sem rendelkezik mindenki. De néhány ötlet nagy segítség lehet.  Lássuk, hogyan hozhatnánk ki a legtöbbet egy kis lakásból – íme néhány kreatív lehetőség – a színes dekoráció jól megválasztva tökéletesen megújítja a teret!

Alapszabály, hogy egy kis szobát ne halmozzunk el színekkel, ugyanis csak még kisebbnek tűnik majd ettől a kavalkádtól. Használni őket azonban igenis használjuk! Ha szeretjük, akár vibráló, élénk színt is bevethetünk – módjával! –, hogy igazán élővé változtassuk a teret! Tegyük szerethetővé és stílusossá élőhelyünket!

zoba

1.Színpompás falak:

Annak, hogy egy szobát, belső teret élővé, élénkké varázsoljunk, legegyszerűbb módja a megfelelő színösszeállítás használata. Ha egy kis helyiséget dekorálunk, a színek úgy legyenek elosztva, hogy például csak egy, központi falra kerüljön az élénk árnyalat, a többire ennek világosabb változatát kenjük fel – esetleg egy másik falon csak az ablakig érjen az élénk árnyalat! A színes dekoráció lehet egy színpompás, mintás tapéta is, de csak az egyik falra! Ha mindegyiken az lenne, nem jutna kellően kifejezésre.

2.A megfelelő színes bútorok:

Ha kicsi a lakás, ésszerű jól kiválasztani a bútorokat, melyek bele kerülnek. Olyan bútorokat szerezzünk be, melyek praktikusak, szépek, de nem foglalnak sok helyet. Ha szép, színes darabokat válogatunk össze – melyek egymással harmonizálnak -, stílusos és trendi belső teret teremthetünk minimális lakberendezési tapasztalattal, miközben a falat hagyjuk meg visszafogott színben. Kerüljön rá egy-egy nagyobb méretű kép, azokban a színekben, melyek a bútorokra jellemzőek! A színek mindig maradjanak egyensúlyban!

colorful-living-room

3.Élénk színek a kiegészítőkön:

A kiegészítők is remek módszerek a helyiségek feldobásához! A színes dekoráció egy kis lakásban nem feltétlenül azt jelenti, hogy a falat vagy a bútorokat színesítsük. Egy-egy színpompás sarok és részlet is csodákra képes! Mik ezek? A választék igen széles: színpompás lámpaernyők, papírszemetesek, színes dekoráció gyertyákból – ezek mind-mind jöhetnek…!

4.Merész és élénk függönyök:

Egy kis szobát nem szabad túl sok kiegészítővel és tárggyal megtölteni. Egyszerű módja a színesebbé varázslásnak, ha színpompás függönyöket használunk, melyek illenek a szoba színeihez. Különböző árnyalatokban, mintákkal és anyagokkal próbálkozhatunk. A merész színektől se riadjunk vissza!

színes2

5.Színes szőnyegek és padló:

Szintén lakberendezési alapelv, hogy ha a falakat már élénkebb szín fedi, a padló ne legyen ilyen! Visszafogott árnyalatokkal a padlón megteremthetjük a harmóniát. Ám ha a falat festettük vagy tapétáztuk halvány, diszkrét árnyalatúra, nyugodtan jöhetnek a merész, színes szőnyegek! Legyen az egy remek egyszínű modell vagy mintás – mindkettő kiválóan feldobja a szobát!

forrás: napiotthon.hu

http://www.napiotthon.hu/a-meresz-es-a-diszkret-diadala-5-tipp-a-szinekkel-dekoralashoz/


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!