NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

A számítógép rabságában

Ihracska Martin Attila


Kevés olyan ember van a Földön, aki még nem próbálta ki a számítógépet. Sokan az internet szolgáltatást használják, ezzel tájékozódnak a világ nagy híreiről. Idősebb korosztálytól egészen a fiatal gyerekek is beleestek ebbe a rabságba. Elsőképpen a Facebook, mit sokan használnak, de vannak olyan emberek is akik időjárás vagy esetleg sporthírekre kíváncsiak.

A Facebook Amerikában alapult. 2004. február 4.-én megkezdte működését. Azóta több százezren regisztráltak. Eredeti neve Thefacebook volt. A Facebook az egyik legnagyobb közösségi oldal. Mára elérte a 1000 millió tagszámot. A weboldalt Mark Zuckerberg alapította. 2008. november 26.-án elindult hazánkban is magyar nyelven az oldal. A fordítást magyar emberek végeztés és a munkálatok még ma is tartanak.

A Like gomb

Mit is jelent pontosan a Like szó? Magyarul egészen pontosan tetszik-et jelent, a dislike pedig nem tetszik-et jelent. A Facebook ezen a két szavon alapszik szinte. A weboldal már évek óta működök. Szerintetek mikor lesz ennek a szenvedélynek vége?


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!