NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

A vb meccsén Lukaku jött, látott és győzött Belgium

Magyar


Belgium 2-1-re verte hosszabbításban az Egyesült Államok válogatottját a brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

lukaku_belga_amerika_640

Lukaku gólt lőtt és gólpasszt adott – fotó: AFP

Belgiumnak sürgős volt a dolog, egy perc sem telt el a meccsből, amikor Howardnak védeni kellett, szögletre ütötte a labdát Origi lövése után. Tíz percre volt szüksége az amerikai csapatnak ahhoz, hogy magához térjen és átlendüljön a másik tétfélre és ezt követően pörgős, izgalmas első félidőt produkáltak a felek. A belgák többet támadtak, De Bruyne főképp távolról próbálkozott, de a legnagyobb helyzet nem előtte adódott: a 26. percben Vertonghen került az amerikai védelem mögé a bal oldalon, lövése túljutott a kapuson, Beasley a gólvonalról vágta ki a labdát. A tengerentúli gárda inkább kontrázott, mindkét széeln megpróbált a belga védelem mögé kerülni, komoly helyzetet azonban nem tudott kreálni, 0-0-ra álltak 45 perc után.

Szeretnénk tudni, hogy tetszik e eddig ez a cikk, hogy tudjuk a későbbiekben jelentessünk e meg hasonlót! Tetszik? Ha igen, akkor nyomj egy Tetszik/Like-ot, de nem kötelező, nekünk viszont sokat számítana! Köszönjük!A második félidőben felborult a pálya, a belgák temérdek helyzetet kreáltak, míg az amerikaiak alig kontráztak. Tim Howard rengeteg munkát kapott a kapuban, Vertonghen, Origi, Mertens és Hazard is gólokat lőhetett volna, ám az amerikai kapus rendre menteni tudott. Úgy tűnt, Belgium előbb-utóbb gólt szerez, viszont mindig közbe lépett egy láb, vagy Howard hárított. Aztán a 90. percben az Egyesült Államok válogatottja kis híján helyzet nélkül gólt szerzett, Wondolowski öt méterről, óriási lehetőséget puskázott el, mellé trafált. Hosszabbításba torkolt a csata.

Három perc telt el a ráadásból, és Belgium gólt szerzett: a csereként beállt Lukaku ment el a jobb oldalon, középre passzolt, egy védő lábában elakadt a labda, De Bruyne lecsapott rá, és jobbról, öt méterről, a hosszú sarokba gurította (1-0). Marc Wilmots szövetségi kapitány már a csoportmeccsek során is eredményesen cserélt, ezúttal Lukaku bizonyult kiváló húzásnak. A 105. percben De Bruyne visszaadta a “kölcsönt”, ő ugratta ki Lukakut, aki balról, kilenc méterről, félmagasan a rövid sarokba lőtt (2-0).

A hosszabbítás második félidejének második percében szépítettek az amerikaiak: Bradley emelte középen a belga védelem mögé a labdát, és a másik csere, Green kapásból, hét méterről a hálóba lőtt (2-1). Ezt követően az amerikaiak nem csak egyenlíthettek, hanem fordíthattak volna, Jones közelről hajszállal lőtt mellé, majd egy parádés szabadrúgás-kombináció végén Dempsey hét méterről Courtois-ba küldte a labdát.

A világbajnokság eddigi legjobb meccsén végül Belgium 2-1-re győzött, és a nyolcaddöntőben Argentínával találkozik.

Belgium-USA 2:1

Forrás: hatharom.com


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!