NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

A X. Bicogó Maraton 2014

Magyar


A Tiszasülyért Egyesület immár 10. alkalommal szervezi meg a Bicogó Maratont. 2014. augusztus 2-án szombaton, a Tiszasülyi Tiszavirág Falunappal egybekötve. Egyre nagyobb érdeklődés van a “bicogás” iránt! Idén közel 400 versenyzőre számítunk! A kerékpárosok 9.00 órakor, a futók pedig 9.15 órakor startolnak el Szolnokról a Kossuth térről. A célba 43,7 Km megtétele után érkeznek a versenyzők, Tiszasülyre, a Móra Parkba, a Művelődési Házhoz.

bicogó

A BICOGÓ MARATON ALAPSZABÁLYA

A “Bicogás” egy olyan új sportág, amely ötvözi a kerékpározás és futás mozgáselemeit, sajátos szabályai miatt, mégis könnyebben teljesíthető, mint a hasonló versenysportok. Ezáltal a kevésbé edzett vagy a drága felszereléseket nélkülöző sportolni vágyókat is aktivizálhatja!

A legfontosabb szabály: eggyel kevesebb kerékpár van, mint ahány fős a csapat. Ezért egy versenyzőnek mindig kocognia kell, a csapat többi tagja követheti őt kényelmesen kerékpározva, vagy előre tekerhet a váltás helyéig, ahol pihenhet,

étkezhet, lazíthat, szerelhet, de minden csapattagnak legalább 1 kilométert futnia kell.

A maratoni távot 8 szakaszra osztva váltási helyeket létesítünk, a telepített frissítő és váltóhelyek távolságát az útvonal jellege befolyásolhatja (pl. veszélyes kanyar, forgalmas kereszteződés). A szakaszok hossza 4400-6600 m között változik.
A jelentkezők edzettségi állapotukat ismerve, különböző teljesítési szintekre jelentkezhetnek.

Csapatlétszám szerinti kategóriák:

- 2 fős csapat / 1 kerékpár + 1 futó / váltva (piros váltóbot)
- 4 fős csapat / 3 kerékpár + 1 futó / váltva (sárga váltóbot)
- 8 fős csapat / 7 kerékpár + 1 futó / váltva (kék váltóbot)
- 9-20 fő maximum / 1 futó + a többiek kerékpáron / váltva (zöld váltóbot, csak szabad váltású kategóriában)

Csapatlétszámtól függetlenül két váltási kategória van:

kötött váltású kategória (kizárólag teljes szakaszok megtétele, az állomást jelző tábla után 30 méteren belül kell váltani.
szabad váltású kategória - bárhol, bármikor lehet váltani a többi futó zavarása nélkül.

Minden csapattag vállalja legalább 1 km lefutását, becsületszóra!

Célba érkezéskor a futó beérkező ideje számít, de minden csapattagnak be kell érkeznie a célba a futóval. A benevezett csapatok teljesítményét rangsorolják, valamint “örökös” listán regisztrálják, a teljesítésről kapnak igazolást.
Csapatonként +1fő kerékpáros segítő mehet a mezőnyben, de a segítő nem minősül versenyzőnek, ezért a frissítő állomások szolgáltatásait nem veheti igénybe.
Bármilyen szintű csapatok szerveződésében, toborzásában a szervezők segítséget nyújtanak, ha a jelentkezők ezt kérik (pl. ha nincs elég társad saját csapat alakítására).

rajt_2013

Bővebb információ :  tiszasulyertegyesulet.hu


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!