NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Adventi kalács

Potter


adventi kalács

Hozzávalók:

A tésztához: 

50 g cukor
100 ml tej
500 g liszt
1 kocka élesztő
250 g vaj
2 tojás
10 g só
50 g pergelt dió
őrölt fahéj

A töltelékhez:

50 g citromhéj
50 g kandírozott narancshéj
300 g mazsola
50 g őrölt dió
mandulaesszencia
egy kevés rum
vaníliarúd
2 teáskanál citromhéj
2 teáskanál narancshéj

Elkészítés:

A töltelékhez szükséges hozzávalókat összekeverjük, és egy éjszakát állni hagyjuk. A cukrot és az élesztőt a tejben feloldjuk, hozzáadunk 200 g lisztet és összedolgozzuk. A tésztát 15 percig kelni hagyjuk. Később a maradék lisztet, a vajat, a tojást, a sót, fahéjat, diót és a tölteléket is hozzáadjuk. Letakarva tovább kelesztjük egy órát.

A tésztát kiterítjük, felcsavarjuk és kikent formába tesszük. Fontos, hogy még negyed órát kelesszük, majd 180 fokon 60 percig sütjük.  Sütés közben a tésztát forró vajjal kenegetjük, és meghintjük porcukorral. Miután megsült ismét megkenjük 200 g vajjal, és hagyjuk kihűlni. Alumíniumfóliába tekerve, megcukrozva  állni hagyjuk egy éjszakát.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!