NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Algopyrinek közt….

Jade


 

Egy fura világ. Egy varázslatos világ. Egy érdekes világ. Egy boszorkány világ. A kívülálló szemével: mosolygós, segítőkész, a megoldást megtaláló, a tanácsadó hölgyek, néha urak különleges világa. A tára mögött és a hátsó részben azonban egy zárt, kívülálló szemével nem látható varázslat és kemény munka zajlik. A magyar ember nagyon szeret beteg lenni, akkor lehet miről beszélni, lehet panaszkodni (végül is, a legtöbbször ezt teszik a mindennapokban is), és majd más talál rá megoldást. Bele sem gondolnak abba, hogy saját maguk okozzák a legtöbbször azt, hogy eljussanak erre az áldott helyre, ami nem más, mint a patika.

Sosem jutott még eszükbe, hogy ebben az időszakban miért van annyi torokfájás? Év végéhez közeledünk, mindenkinek az egész 365 nap a háta mögött. Kimondták-e már azokat a dolgokat, amik nyomasztják, bántják Önöket? A visszatartott fájdalmakat, sérelmeket, megbántásokat? Gondolkozzanak…..Miért is fáj a torkom? Megírták, bizonyították már ezeket a tényeket: a betegség egy hibás gondolat. Most mégis arról beszélnék, amit a kedves beteg, vásárló nem lát, nem érzékel, ami hátul zajlik.

Algopyrinek közt…..

Több ezer gyári készítmény un.: specit tartanak nyilván. Ehhez jön a gyógytermékek végtelen sora, a teák széles választéka, a kötszerek, a tápszerek, a baba-mama kollekció, és az alapanyagok végtelennek tűnő sora, és ez nem minden.Olyan a patikus fej, mint egy lexikon, ami sosem telik be, újabb és újabb információ áradat zúdul bele.A beteg vagy vásárló mindebből annyit érzékel,hogy a patikus pontosan tudja az ő egyedi gondját, és azt oldja meg, naprakész információval, széleskörű tájékoztatással.Ez idő alatt, amíg elfogynak a betegek vagy vásárlók, halomnyi áru vár hátul, amit helyre kell tenni, odafigyelve a névre, az erősségre, a keveredés elkerülése végett. Időközben a beteg vagy vásárló által is látható fiókok, polcok feltöltése is feladat.És vissza a beteghez vagy vásárlóhoz, mosolyogva. A mindennapi büdös bácsihoz, a szószátyár nénihez, az akadékoskodó kismamához, a rosszindulatú emberhez, természetesen hozzá alkalmazkodva. Néhanap jön a tünemény halláskárosult hölgy, vagy az élete nagy részét patika nélkül töltött tündéri aranylelkű bácsi, vagy az a kismama, aki tudja, hogy másnak is van gyereke, és hasznos információhoz jut. Higgyék el kedves olvasók, ők vannak kevesebben. Ez egy varázslatos világ. Ez egy nagyszerű világ. Mégis….

A labor…..Hát, ez egy kicsit tündérország, kicsit boszorkánykonyha.Hogyan is lesz az a popsi kenőcs, az, az aranyérkúp, az, a kanalas és még sorolhatnám. Sütünk, főzünk, gőzölünk, hűtünk, keverünk, kavarunk :)) Egy nagyon szép része ennek a munkának. Ez egy külön fejezetet megér….

És újra a beteg vagy a vásárló, mert ő az első.. Mosolyogva.

Akkor is, amikor a patikus is segítségre szorul, amikor ő is fáradt, amikor neki is van gondja.

És újra a beteg vagy vásárló… Mosolyogva. Mert a fehér köpenyes háta mögött ott a főnök, és neki is van mondandója.

Mégis egy varázslatos világ…

És újra a beteg vagy vásárló… Mosolyogva. Tévedés nélkül, mert itt nem lehet, egyet sem.

Egy fura világ.

 

Egészséget és a legjobbat mindenkinek.

 

Jade

 


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!