NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Almás pite

Potter


almaspite

Hozzávaló 4 adaghoz:

Tésztához:

40 dkg liszt

10 dkg margarin

10 dkg mangalica zsír

150 g tejföl

1 kiskanál só

1 teáskanál cukor

1 kiskanál sütőpor

A töltelékhez:

1 kg alma

10 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

0.5 evőkanál fahéj

2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

A tésztához valókat összedolgozzuk, ha kész két lapba nyújtsuk ki.Így vékony linzer tésztát kapunk.

Az egyik lapot tepsibe tesszük, és a tölteléket rákenjük.

Majd ráhelyezzük a másik lapot, tetejét tojással megkenjük.

Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokra állítva megsütjük 30 perc alatt.

Megszórjuk porcukorral.

Töltelék elkészítése:

Almát megpucoljuk és a magját kivágjuk.

Lereszeljük, és egy edényben a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal addig pároljuk, míg a levét el nem főtte.

Amikor ezzel készen vagyunk a zsemlemorzsát belekeverjük.

Ha kihűlt, a tésztára kenhetjük.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!