NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Álmok nélkül nincs is élet!

Szabó Milán


“- Nos, miért is szeretnél színész lenni? Pénz, csillogás,  hírnév?
- Pusztán a szórakoztatás… Azért, hogy mosolyt csaljak az emberek arcára!”

Mik is azok az álmok?
Jelenlegi értelmezésünkben az álmok, a céloknak a metaforái. Az egész életünk mozgatórugói, mindent azért teszünk, hogy elérjük céljainkat. Egy álom lehet bármi, egy úti cél, egy munka vagy esetleg egy másik ember szeretetének elnyerése, de még így is csak néhány példát soroltam fel.
Az álmok miatt nem tartozol magyarázattal. Magadnak legalábbis nem. Mindenki más folyton kérdezni fogja, hogy miért jó ez neked meg hasonlók. Az még a könnyebb része a mesének, hogy kitaláld a magad álmát, de az, hogy hogyan váltsd valóra, na az egy nehezebb manőver.

Hogyan váltsam valóra az álmomat?
Első körben ki kell tartanod az álmod mellett! Ez a legfontosabb, bárki bármit mond, neked biztosnak kell lenned magadban. Gyakorlatilag bármire képes vagy, de csak abban az esetben, ha nem hagyod magad elcsábítani, hogy inkább maradj kényelmesen és add fel. Lehet, hogy az lenne az egyszerűbb, de hidd el, nem véletlenül álomnak hívják sors helyett. Nagyon sok ember adja fel a vágyát pusztán azért, mert a környezete szerint reménytelen dolgot üldöz. Sajnálatos módon példát hozni nem tudok, mert ugye nem azok kerülnek a történelemkönyvekbe akik feladják.
Ezzel ellenben hogyha kitartasz amellett, hogy “én márpedig kecskepásztor leszek” akkor előtted a lehetőség, és ha mindent megteszel azért, hogy sikerüljön akkor tényleg képes leszel rá!

Első számú tipp:
Ami kifejezetten fontos, hogy ne mond el fűnek-fának a kis álmaidat! Az emberek nagy részét nem érdekli, akit meg igen, az reménykedik, hogy elbuksz. Az egész környezetedben lehet akármennyi barátod, akármennyi ismerősöd lehet a Facebook-on, olyan aki bátorítani fog a legnehezebb óráidban is, csak kevés lesz. Ha viszont megtalálod azt a pár barátodat, akkor örülj szépen magadnak, és tudd, hogy rájuk tényleg számíthatsz!
Aztán amint megfogalmazódik benned az, hogy mi a célod, kristályosítsd ki. Ha te magad se tudod, hogy mit akarsz csinálni, akkor nem várhatod el az Élettől, hogy úgy táncoljon ahogy te fütyülsz. Lehetőség szerint írd le egy füzetbe azt, hogy mi is az a bizonyos cél, és mondjuk reggel-este olvasd el és így máris egy nagy lépést tettél előre. Nos, a legtöbb ember pont itt hagyja abba a harcot. Azt hiszik, hogy elég ha csak erősen gondolnak rá és várják a sült galambot. Ami viszont messze kevés, mert a pozitívan való rágondolás után következik a kettes számú tipp!

Kettes számú tipp:
 Minden követ meg kell mozgatnod ahhoz, hogy sikered legyen. Ha csak úgy ímmel-ámmal dolgozol, oda se figyelsz, akkor a végeredmény se lesz több. Mert csak annyira lehet jó és időtálló egy siker, amennyi időt és energiát fektettél az elérésébe. Gondolj bele, ha legyőzöl egy olyan embert sakkban, aki eddig egy barlangban élt, akkor az mégse akkora öröm, mint amikor az országos második helyezettet győzöd le.
Szóval, hogyha igenis küzdesz azért, hogy elérj valamit az életben, akkor az sikerülni is fog. Én megértem, hogy könnyebb kifogásokat találni, mint végigcsinálni, de mennyivel jobb sikerekkel együtt élni, mint azzal a tudattal, hogy majdnem megtettem!

Hármas számú tipp:
Amint meg van a lehetőség, egyből lépned kell! Nem szabad várakoznod, mert valaki le fogja nyúlni az esélyedet, és megint ott állsz, reménytelenül a feladás szélén, és kezdheted újra az Első számú tipptől. Bár akármennyire kifizetődő a küzdelem és a bizakodás, jobb úgy élni, hogy elérted az álmodat.
 Tehát cselekedni a lehetőség első jelére, ennyi az egész!

Négyes számú tipp:
 Bármit is tettél, vállald érte a felelősséget! A felelősség vállalása az egyik legkomolyabb és legfelnőttesebb dolog ezen a bolygón. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy tervezted, akkor azt ne az időjárásra, vagy a többi emberre fogd, hanem csakis saját magadra. Te is ember vagy, ugyanannyit érsz, mint bárki más, és ugyanannyi alapvető jogod van, mint bárkinek másnak. A saját életedért is csak Te magad felelsz. Nem várhatod el senkitől, hogy minden ballépésed után vállalja a felelősséget puszta jóindulatból.

Vegyük át mit tanultunk ma:
- Csak az igaz barátaid, a legközelebbi rokonaid tudjanak a céljaidról!
- Azért Te is tisztában legyél azzal, hogy mit akarsz elérni!
- Ne csak a csodára várj, mert az kevés! Nem elég optimistának lenni, tenni is kell azért, hogy elérj valamit!
- Ha lehetőséged van, akkor lépned is kell. Ki kell használnod! Ha látsz egy ajtót azzal a felirattal, hogy “Lehetőség” akkor nem óvatosan bekopogsz és várakozol, hanem berúgod az ajtót és beköszönsz!
- Ha minden tettedért vállalod a felelősséget, azzal elismered, hogy igenis Te voltál az aki megpróbálta, és Neked fog sikerülni, nem másnak!
- A legfontosabb pedig: Bármit elérhetsz, amit csak akarsz! Mivel értelmesen gondolkodó emberi lény vagy saját öntudattal, ezért amit képes vagy kitalálni/megálmodni, azt meg is tudod tenni!

Mindent meg tudsz teremteni pusztán a gondolataiddal, de ez egy másik foglalkozás témája!

“- Mondd, nem érzed néha azt, hogy úgyse fog sikerülni? Hogy egyszerűbb lenne valami kisebb célt kitűzni?
- Tudod, az az igazság, hogy már sokszor éreztem, hogy feladom. Olyankor mindig eszembe jutott az a rengeteg film/színdarab amit életemben láttam. Tele vannak olyan emberekkel, akik már elérték, akik színészek lettek! Ha nekik sikerült, akkor nekem is fog!”


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!