NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Asztrofizikától a pókerig

Nekünkszól


 
 
 

Liv Boeree korábban volt asztrofizikus, modell, zenész. Az egyik pókeres cég arca lett az Egyesült Királyságban. Több pókeres műsorban dolgozott újságíróként, műsorvezetõként. 2005-ben lépett be a póker világába, majd később egészen máig aktív pókerjátékos és sikert sikerre halmozott.

Olivia „Liv” Boeree 1984-ben született Maidstone-ban, Kent megyében. A vidéki élet szerettette meg vele első versenysportját, a lovaglást. Elért sikerei az iskolában is folytatódtak, ahol szintén annyi sportban vett részt, amennyiben csak tudott. Rendkívüli érdeklődést mutatott a tudományok iránt, így került közel a fizikához. Jó eredményei miatt vették fel a gimnázium után a Manchester University-re.

Londonba költözése után állást kapott, egy pókeres műsorban szerepelt a képernyőn. Sőt, megismerkedett Phil Helmuth-tal és Annie Duke-kal, akik gyakorlatilag edzőivé váltak, és megtanítottak neki számos dolgot a pókerről. Itt ismerkedett meg igazán a játékkal. Később, 2006-tól lehetőséget kapott, hogy újságíróként mutassa meg magát a Gutshot TV-nél. Televíziós bemondó lett és tudósított a World Series of Poker-ről, Las Vegasból.

liv_boeree

Póker eredmények

2008 májusában a póker kezdett egyre nagyobb szerepet játszani Liv életében, ugyanis a Ladbrokes Európai Női Bajnokságon indult a 30 000 dolláros díjért. Később pedig néhány WSOP és World Poker eseményeken ért el egyre jobb eredményeket. A televíziós múltja miatt a média is felfigyelt ezekre a sikerekre és olyan lapokban írtak róla rendszeresen, mint „Bluff”, a „Cardplayer”, vagy a WPT magazinok. Modellt is állt néhány férfiaknak szóló magazinokban, mint a „Maxim”, a „Look” vagy a „Revolver Magazine”.

2010-ben érte el az áttörést és került be a profik közé, amikor is megnyerte Európai Póker Turnét (EPT) San Remo-ban. 1 698 300 dollárt vihetett haza! Nem azért volt ez szenzáció, mert ő volt a harmadik nő, aki birtokolhatja a győztesi címet, hanem úgy került bele a póker történetébe, mint az első rekord résztvevőkkel induló bajnokság, 1240 játékossal. Liv számára az első hely megszerzése után reflektorfénybe került.

Szeptemberre már a PokerStars Pro csapatában köszöntötték, mint a csapat egyik fő reprezentátora. Az elmúlt 3 évben gyűjtögette még a győzelmeket online és élő versenyeken is, mint például a „Sunday Warm-up Major” 148 000 dolláros első helye, 2011 februárjában. Itt 4 710 résztvevőt hagyott maga után.

Zenei karrier

„A zene mindig is nagy szerepet játszott az életemben, egészen tizenöt éves koromtól kezdve, amikor is elkezdtem gitározni tanulni. Emlékszem libabőrös lettem, ahogy tanulgattam és hallgattam a heavy metal számokat, például az „Unforgiven-t” a Metallica-tól. Imádtam! Elkezdtem gyűjteni a gitárokat, mára 5-en vannak, köztük egy Ibanez és egy Schecter is” –mondja Liv.

liv-boeree

Egy videó is kikerült a netre Liv-ről, amint épp a Children of Bodom “Kissing the Shadows” című számát játssza.


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!