Hozzávalók 6 adaghoz:
1 db csirke (ízlés szerint ki mit tesz bele)
1 bögre rizs
4 db tojás
2 db citrom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1.25 l víz
Elkészítés:
Hideg vízbe tegyük fel az egészben hagyott csirkét főni, de a víz lepje el.
Amikor majdnem puha a hús adjuk hozzá a rizst.
Ha megpuhult a rizs is, kivesszük a csirkét.
Kicsit hagyjuk hűlni a levest.
Verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a citromok kifacsart levét.
Ezután a felvert tojásokhoz adjunk egy kis levest de folyamatosan kevergessük, amíg leves hőmérsékletű lesz, és állandóan keverve szépen lassan beleöntögessük a levesbe.
Ízesítjük (só,bors).
A főtt csirkét feldarabolva tegyük vissza a levesbe.
HOZZÁSZÓLÁSOK»