NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Avgolemono -Görög citromos húsleves

Öregróka


avgolemono-soup

Hozzávalók 6 adaghoz:

1 db csirke (ízlés szerint ki mit tesz bele)

1 bögre rizs

4 db tojás

2 db citrom

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1.25 l víz

 Elkészítés: 

Hideg vízbe tegyük fel az egészben hagyott csirkét főni, de a víz lepje el.

Amikor majdnem puha a hús adjuk hozzá a rizst.

Ha megpuhult a rizs is, kivesszük a csirkét.

Kicsit hagyjuk hűlni a levest.

Verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a citromok kifacsart levét.

Ezután a felvert tojásokhoz adjunk egy kis levest de folyamatosan kevergessük, amíg leves hőmérsékletű lesz, és állandóan keverve szépen lassan beleöntögessük a levesbe.

Ízesítjük (só,bors).

A főtt csirkét feldarabolva tegyük vissza a levesbe.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!