NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Az igazság

lizabeto


 
 
 

Elég érdekes témával találkozom mostanában egyre gyakrabban,ami arra késztet ,hogy ezen az oldalon terítékre kínáljam. Talán a közösen gondolkodás sokkal jobb megvilágításból mutathatja meg nekünk a valóságokat. Van valami, amiről kevésbé szeretünk beszélni, valahogy mindenképp szeretjük fátyolozni, eltakarni, mintha valami szégyenfoltja lenne az emberiségnek. Az IGAZSÁG-ról beszélek.

Ez a szó valójában EREDETI-t jelent (valaminek az eredete, igazi alapja, része stb.)

Szóval, ha már az igazságot boncolgatom, egyelőre feltétlenül a saját tapasztalataimra kell hagyatkoznom. Arról az igazságról szeretném leírni az ismereteimet, aminek az eredete után magam indultam el felfedező útra. Minden, ami az igazi dolgok előtt jár, egy játék része csupán. Egy tanult viselkedési forma, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend a századunk elején. Az igazság elrejtése hihetetlenül jövedelmező iparág. Bármit megadunk, csak az igazsággal ne kelljen farkas szemet nézni. Ha csak egy mód van rá, életünk végéig szeretnénk elkerülni a vele való szembesülést.

Vajon miért viselkedünk így??

Szerencsére van az életnek egy olyan érdekes területe, ahol a figyelmes ember, hihetetlen  felfedezést  végezhet, akár önjelölt kutatóként, ha úgy tartja kedve. Jómagam elhivatottságból teszem mindezt. Az emberi agy tevékenységgel ismerkedhetek és az elme működését tanulmányozom. Fantasztikus élményekkel gazdagít minden egyes alkalom a munkám során. Egyre többet és többet tudhatok meg magamról és a saját működésemről. Évek hosszú sora óta figyelem, ahogy az emberiség, egyre mélyebb álomba merül, egyre tudatlanabbul éli az életét. A következmények önmagukért beszélnek

Az igazsághoz vezető utakat egyszerűen nem ismerjük. Tudatlanok vagyunk ezen a területén az életnek. Minden, de minden eme téma körül forog. Bármiről és bárkiről is beszéljünk. Hihetetlen, hogy az ember micsoda elképesztő dolgokra képes. Olyan szakértelemmel gyártjuk hazug koholmányainkat, hogy azt már díjazni érdemes. Úgy pörgetjük az agyunkat a dolgok megbonyolítására, hogy a végén mi magunk sem tudjuk követni az eseményeket. Összezavarodunk, elveszítjük a fonalat valahol a téma elején, hosszúra szőtt szálainkat a fejünkből indítjuk az útra. A saját gondolataink csapdájába élünk nap, mint nap és fogalmunk sincs róla.

Az agyunk irányít, a testünk igyekszik élményekké alakítani az általunk vélt igazságokat. Itt van a kutya elásva. Ez az a terület, ahol az igazság lakozik. Nagyon mókás belegondolni, amikor a favágó mester fejszéje átveszi az irányítást, összevissza csapkod, jobbra-balra lendül és mindenhol csatateret hagy maga után. Ez az agyunk jelképes viselkedési formája manapság.

Ez történik velünk is amikor gondolkodunk valamin. Olyannyira magával ragad a gondolat, hogy teljesen beleéljük magunkat. Képzeletben éljük is a vele járó élményt.  Érezzük, ahogyan szétvet a düh, halljuk magunkat, amint éppen kitárgyaljuk az adott helyzetet. Miközben mindezt a fejünkben játsszuk le, mint egy színi előadást, fogalmunk sincs róla, mi zajlik a testünkben igazából. Micsoda folyamatok lépnek láncreakcióba és mit tesznek velünk.

Nagyon nehéz önmagunkat pellengére állítani és megfigyelni, ahogyan gondolkodunk. Egyrészt azért, mert hatalmas erőfeszítés és abszolút figyelmet igényel, másrészt viszont útját állja egy ijesztő érzés; a félelem.

Ugyanis fennáll a veszély, hogy az önmagunkra fordított figyelem, valami mást talál, mint amit megszoktunk. Mit kezdünk majd vele? Talán kiderülne, hogy az, aki vagyok nem is én vagyok? Illetve az, akinek hittem magam, valaki más lenne?

Bizony nagyon ijesztő lehet ez a gondolat, ezért félünk az igazságok lelepleződésétől. Saját magunkat is félünk igazából megismerni, hogyan akarnánk a körülöttünk lévő világról bármi mást is tudni, mint amit a többi ember mond róla.

Amit valójában az oldalnak szántam sokkal több annál, mint amit leírhatok. A szavak mögé kényszeríti az érdeklődő tekintetet. Az ember „Igazi Értékéről” szeretnék tapasztalótokat megosztani. Akinek csöppnyi esze van az valószínűleg rájött már, hogy az ember, mint társas lény, egymagában nem boldogulhat. Szüksége van másokra, bármilyen szerepet is töltsönek is be az életében.

A bensőnk kívánja így, ahogy mondani szoktuk, ösztönös az érzés. Kell a másik ember közelsége. Kell egy társ, kell a család, a munkahely. A valahová tartozás érzése ösztönösen hajt és csak hajt bennünket megállíthatatlanul. Mi meg csak sodródunk előre az ösztöneinket követve. Ez lenne az élet értelme?

Hmmm kevés!!! Nagyon kevés! Ám ezzel is beérheti bárki. A lényeg szerintem messze túlmutat az ösztönös viselkedéseinken. Van valami mélyebb értelme. Lennie kell egy értelmesebb magyarázatnak! Csakhogy nagyon nehéz rájönnünk az eredeti értelemre. Pontosan azt a szervünket kellene használnunk hozzá, aminek az a dolga, hogy a többi dolog értelméről elmélkedjen, ami körülvesz minket. Ez a szervünk természetesen az agyunk!

Hogyan is gondolkodhatna az agy arról, hogy ő maga honnan ered? Mi az igazság? Elképzelhetetlen, hogy ne tudná. Hiszen ő maga az aki, engem, magamat ismer, ezért önmagát még nálam is jobban ismeri. Bármennyire is meglepő, de bizony így van! Az agyunk sokkal jobban ismer bennünket, mint ahogyan azt mi gondolnánk. Olyan jövőbelátó képességgel rendelkezik, amiről mi még álmodni sem merünk.

Pontosan előre ki tudja számítani, mit hogyan fogunk tenni, mire hogyan fogunk reagálni. Döbbenetes, ahogyan uralkodik felettünk. Nyúl viszi a puskát. Az agyunkat egyáltalán nem érdekli a mi igazságunk, neki megvan a saját feladata és a többi lényegtelen. Tapasztalatom szerint, a legtöbb ember azért él ma a világon, hogy a saját agyát kiszolgálja olyan gondolatokkal, amiket az megkövetel tőle.

Az egész világ eme kóros elmeállapot kiszolgáltatottságában tengeti mindennapjait. Csak kevesen vannak akiknek sikerül túljutni  az elme fondorlatos akadálypályáin.

Ám ha mégis ezt valaki megteszi, az egy másik világban találja magát, ami teljesen idegen.

Nos, ott kezdődik az EREDETI vagyis az IGAZSÁG.


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!