NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Beckham, Giggs és a többiek megvennék a Manchester Unitedet?

Magyar


A legnagyobb brit bulvárlap, a The Sun címlapon kürtölte világgá, hogy a Manchester United legendás ’92-es osztálya katari befektetőkkel karöltve felvásárolná a klubot. 

92_osztaly_640
Paul Scholes, Nicky Butt, Ryan, Giggs, Phil Neville, David Beckham és Gary Neville (b-j)

A Sun szerint a Ferguson-fiókáknak becézett játékosok, azaz Paul Scholes, Phil Neville, Gary Neville, Ryan Giggs, Nicky Butt és David Beckham 2 milliárd fontért vennék meg az angol labdarúgás legsikeresebb egyesületét, az ügyletet katari befektetők, egészen pontosan a királyi család támogatná meg. Ugyanakkor pár hete az a hír járta, hogy Becks és bandája a hetedik ligás Salford Cityt vennék meg, és futtatnák fel, saját akadémiát alapítanának, az edző pedig Paul Scholes lenne.

A Vörös Ördögöket 2005-ben vette meg az amerikai Glazer-család, ám a lap szerint túladnának a klubon, a mostani szezonban produkált mélyrepülés tovább erősítette szándékukat. “A Glazarek elveszítették az érdeklődésüket. Mindenki tudja, hogy a klub gyakorlatilag eladó. Csak az a kérdés, hogy el tudják-e adni a megfelelő áron, menteni akarják a pénzüket” - mondta egy belső forrás a Sunnak.

Ugyanakkor csütörtök délután a Manchester United cáfolta, hogy a részvények 90 százalékát birtokló Glazer-família el kívánja adni a klubot, a testvérpár, Avram és Joel újjáépítenék a Unitedet, és újra a csúcsra repítenék. A New York-i tőzsdén 1.6 milliárd fontra értékelik a klubot, amely viszont nagy adóssághalmot görget maga előtt.

Az angol rekordbajnok hétről hétre szenved a tavaly nyáron visszavonult Sir Alex Ferguson örökébe lépő David Moyesszal, most épp a városi rivális Citytől az Old Traffordon kapott pofonból (0-3) próbál magához térni. Az európai kupaszereplés már elúszott, esetleg az Európa Ligába odaérhetnek a gyárvárosiak, de azt Ferguson idejében sem vették komolyan, mostantól a jövőre és az építkezésre kellene koncentrálni. Talán új menedzserrel…

forrás: hatharom.com


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!