NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

(Be)Nyalóka

Martina Mortimer


Lehet, hogy egyedül vagyok a problémámmal, bár nem biztos… Csak nekem tűnik úgy, hogy a most divatos tehetségkutató műsorok lassan hitelüket vesztik…? Pláne azok után, hogy fars hangok jutnak hétről-hétre tovább és süket fülekre találnak a tehetségek. Néha úgy tűnik, hogy már nem a tehetségkutatásról, hanem a tehetségtelenek futtatásáról szólnak némely műsorok…

Nem, kérem, nem lehet elmenni szó nélkül amellett, ami szombat este is történt. Megállapítottam már évekkel ezelőtt, hogy több százezren vannak az országban olyanok, akik nincsenek tisztában a tehetségkutató fogalmával. Gőzük sincs róla, hogy mit is jelent a „tehetség” szó. Leginkább a szemükkel hallgatják a tévét, a fülük pedig be van dugva. Nekik tök mindegy, hogy mit énekel, vagyis inkább nyivákol, görcsösen morog valamit aktuális plátói pasijuk a tévében. Ha hiszik, ha nem, korhatártól függetlenül nyomják az sms-eket a „jó pasikra”, „jó csajokra”, s őket egyáltalán nem érdekli, hogy orrhangon kiabál-e az a valaki vagy éppen ugrálva üvöltözik.

S, tudják az a legdurvább, hogy az ilyen „jó pasik”, „jó csajok” meg is nyerhetik azokat a tehetségkutató versenyeket, ahol a hangnak kellene számítania. A nagy nyeremény után jön a dicsőség, a címlapfotózások, háttérbe szorulnak a negatív kritikák, s mindenki egyszerre akar „nyalni” a „nyalókából”, aki az aktuális tehetségkutató-nyertes lett.

Most, szombaton már én éreztem magam rosszul attól, ahogy ismét a nézői szavazatok a mennyekbe emelték aktuális „tehetségünket”, akinek nevét nem kell kimondani – ismeri őt az egész ország. A „bukott diák”, aki szerintem valóban elhiszi, hogy „nem esik messze az alma a fájától”. Hát, kérem, szerintem ez az alma nem csak savanyú, de túl kásás, és inkább már cefrébe való, nem pedig arra, hogy szórakoztassa a közönséget. Én még azzal is kiegyeznék, ha csak kiállna a színpadra, mosolyogna két-három percig, aztán integetne, csókokat dobna és leballagna. Szerintem ez lenne életének talán egyik legjobb produkciója. Na, erre én is dobnék egy sms-t!


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!