NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Cézár Saláta

Potter


cézársaláta

Hozzávalók 2 adaghoz:

Salátához:

1 közepes saláta

1 db kígyóuborka

4 közepes db paradicsom

20 dkg csirkemell filé

10 dkg pirított kenyérkocka

Öntethez:

1 db tojássárgája

2 tk mustár

4 teáskanál olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

1 csipet petrezselyem

1 csipet oregánó

1 csipet bors

1 csipet só

2 dl főzőtejszín

1 teáskanál worcestershire-szósz

 Elkészítés:

A salátát vágjuk ketté majd mindkét felét szeleteljük fel és 1-1 tálba szórjuk.

Majd a paradicsomokat és az uborkát is szeleteljük fel és egyenletesen elosztjuk a két tálban.

Kézi habverővel kikeverjük az öntetet, a tojássárgáját először a mustárral keverjük el, majd hozzáadjuk az olajat és a fűszereket valamint az összezúzott fokhagymát, végül a tejszínt és a Worchester-szószt.

A kész öntetet szintén kettéosztjuk és a két adag salátára kanalazzuk utána át is forgathatjuk.

A csirkemell filét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben hirtelen megpirítjuk. Frissen sülve a salátákra tesszük.

Megszórjuk az adagokat pirított kenyérkockával és fokhagymás-pirítóssal tálaljuk.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!