Hozzávalók 2 adaghoz:
Salátához:
1 közepes saláta
1 db kígyóuborka
4 közepes db paradicsom
20 dkg csirkemell filé
10 dkg pirított kenyérkocka
Öntethez:
1 db tojássárgája
2 tk mustár
4 teáskanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csipet petrezselyem
1 csipet oregánó
1 csipet bors
1 csipet só
2 dl főzőtejszín
1 teáskanál worcestershire-szósz
Elkészítés:
A salátát vágjuk ketté majd mindkét felét szeleteljük fel és 1-1 tálba szórjuk.
Majd a paradicsomokat és az uborkát is szeleteljük fel és egyenletesen elosztjuk a két tálban.
Kézi habverővel kikeverjük az öntetet, a tojássárgáját először a mustárral keverjük el, majd hozzáadjuk az olajat és a fűszereket valamint az összezúzott fokhagymát, végül a tejszínt és a Worchester-szószt.
A kész öntetet szintén kettéosztjuk és a két adag salátára kanalazzuk utána át is forgathatjuk.
A csirkemell filét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben hirtelen megpirítjuk. Frissen sülve a salátákra tesszük.
Megszórjuk az adagokat pirított kenyérkockával és fokhagymás-pirítóssal tálaljuk.
HOZZÁSZÓLÁSOK»