NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Cseresznyés muffin

Potter


muffin

Hozzávalók 5 adaghoz:

4 db tojás

1 csipet só

2 dl tejföl

1 dl habtejszín

1 dl napraforgó olaj

10 dkg teavaj

5 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

6 evőkanál kókuszreszelék

15 evőkanál liszt

1 csomag sütőpor

20 dkg cseresznye

0.5 dl napraforgó olaj (a formák kikenéséhez)

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük és kiolajozzuk a formát.

Tojásokat a sóval verjük fel és tegyük bele a tejfölt,tejszínt elkeverés után az olajat, a vajat és a kókuszreszeléket is szintén keverjük el.

Beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, majd kanalanként elkeverjük a liszttel, legvégén belekeverjük a sütőport.

A cseresznyét óvatosan beleforgatjuk.

A kiolajozott formába töltjük 2/3 részt. Előmelegített sütőben megemelkedésig megsütjük, úgy hogy aranybarna legyen a széle.

Kiszedjük a formából,és várjunk amíg kihűl.

 






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!