NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Egymilliónál is több magyar ünnepel egyedül………….

Csillag


A magányosok karácsonya évről évre visszatérő téma. Sokáig csupán sajnálták őket,ám érdemi, lelki támaszt elvétve kaptak, s az ünnepi programokban sem dúskálhattak.

Pedig többen élnek egyedül mint gondolnánk!

 

A három legjellemzőbb ok:

  • Özvegység
  • Család széthullása
  • Szinglilét

Özvegyek: Tekintettel arra, hogy magyar férfiak átlagéletkora csaknem tizedévvel rövidebb, e csoportba főként nők tartoznak. Természetes, hogy egy ilyen ünnepen sokkal többször jut az ember eszébe a szeretet társ elvesztése, ám a négy fal közötti magunkba temetkezés egy magányos vacsora mellet nem megoldás.

Még rokonok híján is meghittebb, méltóbb az emlékezés,az ünnep, ha jó barátokkal szervezünk egy csöndes beszélgetős vacsorát!

Elváltak: Túl nyomó többségben férfiak tartoznak ide, hiszen a vállát követően a gyerekek általában az anyához kerül. Karácsonykor természetesen még jobban  hiányzik a szülök hibájáról nem tehető gyerek. Az így egyedül maradt férfiaknak azt javasolják, hogy családlátogatást követően menjenek szórakozni, ismerkedjenek, keressék akár szingli nők társaságát. Sosem lehet tudni : talán épp szenteste találja meg az igazit.

Szinglik: Elsősorban 20-as, 30-as éveikben járó fiatalok tartoznak közéjük, akik már elhagyták a szülői házat, de még nem alapítottak családot. Talán nekik van a legegyszerűbb dolguk. Hiszen ők a lekinyitottak az újdonságok iránt, könyvekben szakítanak a hagyományokkal. Akik nem élnek távol a családtól, általában a családi vacsora után vágnak bele az éjszakába.


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!