NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Éhezők Viadala: Futótűz

Szabó Milán


 

Éhezők Viadala: Futótűz

 

 

December huszonnegyedike van, holnap már Karácsony is. Különleges nap, ami különleges ajánlót érdemel. Bár az Éhezők Viadalának semmi köze nincs a Karácsonyhoz, de a tegnapi nap folyamán néztem meg, egyKülönleges Személlyel. Ezúton szeretném megköszönni Neki azt, hogy milyen jó társaság volt, és kívánok Nektek, Kedves Olvasóim boldog Karácsonyt!
Bár még feltehetőleg jelentkezek.

 

Történet:

 

Katniss és Peeta, miután megnyerték a 74. Éhezők Viadalát, körútra indulnak a 12 körzeten át. Ám az emberek a felkelés szimbólumának látják a fecsegő poszátát és Katniss-t, így sorra törnek ki a lázadások körzetről körzetre. Ez nem tetszik az elnöknek, így elrendeli a harmadik Nagy Mészárlást, amiben a korábbi győztesek küzdenek egymás ellen. Így a 12. körzetből érkezett bajnokokra az a feladat vár, hogy valahogy túléljék a viadalt, és megállják helyüket egy korrupt világban, a forradalom élén.

 

Szereplők:

 

Katniss: Minden erény megvan benne, hogy jó példakép legyen a néző számára. Önfeláldozó, mindig ott van mindenhol, remek harcos, és simán kenterbe veri a férfitársait. Viszont megindul benne egy olyan folyamat, aminek hatására egyre jobban kinyílik a szeme, és kezdi meglátni, hogy mi is az Ő igazi feladata. Az, hogy megdöntse a Panem-et irányító hatalmakat.
Jennifer Lawrence pedig a második feleségem is lehetne. De nem… :D

 

Peeta: Egy csöppet kiakasztó személyisége van szegénykémnek. Hangyányit túlbuzgó, és irritálóan próbál a jófiú szerepében tetszelegni azzal, hogy mártírkodásától majdnem megdöntöttem a rekordomat 60 méteren úgy rohantam volna ki a vetítőteremből.

 

Haymitch: Le kell szögeznem, imádom Woody Harrelson-t, valamiért minden olyan filmben benne van amit nyugodtan a kedvenceim közé sorolok, és ez most sincs másképp. Sikerült azonosulnia a szerepével, és… Nem is tudom, hiányozna ha nem lenne.

 

A többiekről is megemlékeznék pár szóban, Gale például nem sokat szerepel, de összetartja azt, hogy mi a főhős motivációja, Snow elnök olyan szinten aljas, hogy legszívesebben lerúgtam volna, Az pedig, hogy Stanley Tuccijátsza Caeser-t egyenesen meglepett, bár Ő volt az egyik kedvenc karakterem!

 

Személyes vélemény:

 

A jó társaság, a helyzet, vagy a liter kólától, de élveztem ezt a filmet. Egyértelműen az egyik kedvencem, nincs mese. A vagányság-faktor az egekig ér, főleg amikor Katniss-ék ruhája fellángol, amikor Caeser fenn áll a színpadon, Snow elnökék ülnek a “TV” előtt, mind mind olyan vagány pillanat, mintha a Terminátor tért volna vissza. Mindenkinek fontos szerepe van, még az utolsó maníros mellékszereplőnek is.
Nincs mit szépíteni rajta, kedvenc film, jókor néztem, jó helyen, a jó ember mellett. Hm túl könnyen befolyásolnak a körülmények, attól tartok…

 

Összegzés, ajánlás:

 

Mindenképp tessék megnézni az Éhezők viadala 2-t, olyan nincs, hogy valaki ezt kihagyja! Viszont abszolút megéri előtte megnézni az egyet, így sokkal érdekesebb, izgalmasabb, érthetőbb és átérezhetőbb lesz. Persze amúgy is beülhettek a második részre, van egy-két visszautalás, aminek hála akkor is értenétek, ha nem láttátok volna az első részt.
Egy szó mint száz, kötelező darab, menjetek moziba, vagy töltsétek le, nem érdekel, csak nézzétek meg!

 

Még egyszer Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

 

 


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!