NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

ELHUNYT HOLLÓSi FRIGYES SZÍNMŰVÉSZ

drhanga


„A Nemzeti Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy szeretett kollégánk, pályatársunk, barátunk, a mi Fricink, Hollósi Frigyes Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes Művész, a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjének kitüntetettje 2012. december 5-én meghalt” – olvasható a Nemzeti Színház internetes oldalán.

A színészt a Nemzeti Színház és a Katona József Színház saját halottjának tekinti. Búcsúztatásáról később intézkednek.

 2011 májusában a színészt kórházban kezelték daganatos betegséggel. „A vastagbelemben találtak valamilyen nyavalyát az orvosok, de már el is távolították. nyilatkozott betegségéről ekkor. Szerdán délután műtöttek. Nem tudom, hogy pontosan mennyi ideig tartott az operáció, mert altattak. Szerencsére nincs komolyabb baj. Jól érzem magam” – mondta akkor színész.

 Röviden pályájáról:

Hollósi Frigyes Weininger Frigyesként látta meg a napvilágot Budapesten, 1941. április 21 – én.

Érettségi után felvették a színművészeti főiskolára, de hamarosan eltanácsolták, így segédszínészként kezdte pályáját 1962-ben a Szolnoki Szigligeti Színháznál. Emellett a szolnoki rádióban bemondóként dolgozott. 1980 és 1982 között a Nemzeti Színházban játszott. 1982-ben a budapesti Katona József Színház alapító tagja volt. 1993-ban a Művész Színházhoz szerződött, majd 1994-től 2001-ig ismét a budapesti Katona József Színháznál játszott. Rendszeresen fellépője volt az 1982-ben alapított Kőszegi Várszínház saját bemutatóinak.[2] 2002-től az új Nemzeti Színház tagja volt. Országos ismertséget a Kisváros című tévéfilm-sorozatban alakított szerepével szerzett.

Forrás: Wikipédia

 Dr. Hanga Valéria


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!