NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Fánk

Potter


fank

Hozzávalók:

60 dkg liszt

3 dl tej

3 tojássárgája

12 dkg vaj

25 g élesztő

1 evőkanál porcukor

olaj

lekvár

Elkészítés:

Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben, és 3 tojás sárgával és 12 dkg felolvasztott vajjal keverjük össze. Majd szobahőmérsékleten hagyjuk állni  20 percet

Külön tálba bele tesszük a lisztet, egy csipetnyi sót, és elkeverjünk  benne az 1 ek porcukrot, és ehhez öntsük hozzá a korábbi tejes keveréket és egy alaposan dolgozzuk össze. Szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 30 percet.

Amint megkelt a tészta, öntsük lisztezett deszkára, nyújtsuk ki, majd szaggassuk ki és finoman nyomjuk be a közepüket. Hagyjuk pihenni még 10 percig, majd forró olajban süssük ki.Fedő alatt süssük őket, majd ha megpirultak, forgatás utána fedő nélkül süssük készre.Tetejére porcukrot amíg még meleg. Tölteléknek lekvárt vagy amit szeretnénk.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!