NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Farkas – Őrült, vagy zseni?

Szabó Milán


Farkas – The Wolverine

Nincs olyan férfiember aki ne akart volna akár csak egyszer is az életében ilyen karmokat. És akkor ugye ott van az a hihetetlen higgadtság és temperamentum, ami végigkíséri Logan karakterét. Hölgyek s Urak, fél tonna tesztoszteronnal és adamantiummal következzék; A Farkas!

Történet:

Logan magába zuhanva él egy kanadai barlangban, amikor egy régi ismerős halálának hírére Japánba utazik, ahol többek között nindzsákkal és egy ismeretlen ellenséggel kell megküzdenie. Önmagát kell felülmúlnia ebben a váratlan utazásban, ahol nem lehet tudni ki a barát és ki az ellenség.

No és mi a helyzet Logannel?

Tudom, hogy mindenki csak rá kíváncsi, szóval Logan:

A Farkas még mindig halálvagány, és úgy ontja magából a lazaságot, mint egy nagy tál zselétorta. Két nagy tál zselétorta. Igazából az egész film róla szól (mint ahogy ezt a címe is mutatja) és arról a hatalmas változásról, amin keresztül megy. Bármily meglepő, nem az a sok harc, csata a lényeg, hanem az, ahogy Logan legyőzi a démonait, és ez megváltoztatja az egész életét.

Személyes véleményem:

Mindenhol ilyen negatív kritikákat olvastam, melyek szerint:
“Kicsit langyosra sikerült az X-Men-franchise idei vadhajtása,…”
Ennek ellenére szerintem marha jó lett, egyfolytában pörög a film, és esélyt sem ad arra, hogy egy percre is megpihenjek. És akkor még a végén is van csavar bőven, szóval nem lesz szükség plusz csokira ahhoz, hogy ne unatkozz.

Összegzés, ajánlás:

Alapvetően soha nem voltam nagy rajongójuk az X-men filmeknek, de ezek után lehet, hogy belevetem magam. Szóval saját tapasztalatból mondhatom, hogy különösebb előismeretek nélkül is kifejezetten élvezhető a Farkas. Arra mondjuk látok esélyt, hogy az egésszel a Days of Future Past c. következő mutánsfilmet akarták megalapozni. Nos, ez még a jövő zenéje.
Abban viszont biztos vagyok, hogy nem bánod meg ha megnézed a mai filmet!

“Aztán óvatosan az atomsugárzással, ha nem vagy Farkas!” – Szabó Milán.

FVP.: 10/13

(A cikk megtekinthető a FilmVilágon is!)






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!