NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Feltámadt a ‘Pool

Balassa Daniel


 
 
 

Az európai futballhétvége ismét szolgált olyan meglepetésekkel, mint a Juventus római veresége, vagy a Paris Saint Germain égése a Sochaux ellen.

Az olasz futballhétvége a Milan 2-1-es győzelmével indult a Parma ellen, majd a szombat esti AS Roma – Juventus rangadóval folytatódott, ahol a hazaiak 1-0-ra győztek Totti góljával. Érdekesség, hogy a Roma ikonját Pirlo megrúgásáért korábban ki kellett volna állítani, de végül a jogos piros helyett csupán sárgát kapott a futballzseni. A vasárnapi eredmények közül a Fiorentina sima, 4-1-es sikerét érdemes kiemelni a hullámzó teljesítményű Internazionale ellen, utóbbi csapatot Diego Milito sérülése is sújtja, a sikeres operáció után várhatóan hat hónap felépülési időt jósolnak az orvosok.
A spanyol első ligában különösebb meglepetés nem született, Lionel Messi két góljával nyert a listavezető Barcelona a Granada otthonában, a második Atletivo Madrid 3-0-ra a Valladolidot, a harmadik Real Madrid 2-0-ra a Rayo Vallecano-t verte. Győzött a Malaga is a Bilbao ellen (1-0), de az ezüstérem sorsa valószínűleg a két fővárosi csapat között fog eldőlni.

Brendan Rodgers győzelemre vezette a ‘Poolt korábbi ellen.

Az angol csapatok a hétvégén az FA-kupában bizonyítottak, kivéve azokat, akik már kiestek onnan. Ez a szégyen érte a Liverpoolt, akik így kénytelenek voltak kárpótolni mostanában joggal haragos szurkolóikat. A vörösöknek végül olyannyira sikerült ez, hogy 5-0-ra lelépték a Swansea-t, a gólokon Gerrard, Coutinho, José Enrique, Suarez és Sturridge osztoztak. Az FA-kupában a Chelsea a harmadosztályó Brentfordot, a Manchester City a második vonalban szereplő Leeds United-et győzte le 4-0-ra, így mindkét nagyágyú továbbjutott.
A német bajnokság az abban szereplő magyarok miatt is érdekes lehet számunkra, közülük a héten Huszti Szabolcs emelkedett ki, Előbb az Európa Ligában szerzett gólt, most pedig a Nürnberg otthonában szerezte meg a vezetést a Hannovernek, igaz a vége csak 2-2 lett. Varga Józsefet, aki a Greuther Fürth-ben szerepel kölcsönben, kiállították Düsseldorfban, csapat pedig vereséget szenvedett. A ligaelső Bayern Wolfsburgban győzött, az üldözők közül három pontot szerzett a Borussia Dortmund és a Bayer Leverkusen is. Szalai Ádám csapata, a Mainz 2-2-t játszott a Schalkéval.
A francia első osztályban a Paris SG 3-2-re kikapott a Sochaux vendégeként, ezzel esélyt adott a Lyonnak a felzárkózásra, akik éltek is vele, 4-0-ra nyertek Bordeaux-ban. A két csapat között már csak három pont a különbség, és még veszélyes lehet rájuk a Marseille is, akik a Valenciennes-t verték 1-0-ra a Vélodrome.ban.


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!