NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Forralt bor

Ihracska Hajnalka


 

Egy sötét, borongós téli napon mi deríthetni minket jobb kedvre, mint egy ízletes, fűszeres forralt bor.

Klasszikus forralt bor:

Hozzávalók: 1 l vörös vagy fehérbor, 8 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, két szegfűbors, fél citrom.

Elkészítés: A bort és a többi hozzávalót üvegedénybe öntjük, majd forráspontig hevítjük (ne forraljuk, mert az árt a bor aromájának), majd belekarikázzuk a citromot és csészékbe öntve forrón tálaljuk.

A gyógyító forralt bor:

Hozzávalók: 1 l vörösbor, 8 dkg cukor vagy méz, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 1 teáskanál erős Pista.

Elkészítés: A bort a hozzávalókkal egy üvegedénybe helyezzük és melegítjük, majd a citromot belekarikázzuk. Csészékbe öntve forrón tálaljuk.

Gyümölcsös forralt bor:

Hozzávalók: fél üveg vörösbor, fél liter szőlőlé, 3 szegfűszeg, 1 rúd fahéj, cukor vagy méz, 1-2 narancs héja, esetleg a leve is.

Elkészítés: A bort a szőlőlével forraljuk, majd hozzáadjuk a narancs héját és a fűszereket. Állni hagyjuk, majd ízesítjük. Aki szereti, tehet bele a narancs levéből is. Forrón, almakarikával tálaljuk.

Kellemes időtöltést!






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!