NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Frankfurti leves

Potter


h-frankfurti+leves

Hozzávalók:

fél kg  kelkáposzta

2 sárgarépa kockára vágva

3 db virsli felkarikázva

1 csipet oregánó

1 kis fej vöröshagyma

fél ek só

fél ek delikát

1 ek apróra vágott petrezselyem zöld

1 kis doboz tejföl

1 ek liszt

1 teáskanál ecet

2 ek  olaj

1 mokkás kanál piros paprika

Elkészítés:

Egy 3 literes lábasba apróra vágjuk a kelkáposztát, beletesszük a kockára vágott sárgarépát és a felszeletelt virslit, a vöröshagymát belereszeljük. Megfűszerezzük az oregánóval , sóval, ételízesítővel, majd vízzel felengedjük, hogy jól ellepje. Forrástól számított 1 órát főzzük.

Elkészítjük a rántást: A felmelegített olajba beletesszük a lisztet halványra pirítjuk, a tűzről levéve beleöntjük a tejfölt, 1 dl vizet, a piros paprikát jól belekeverjük.

Bele öntjük a levesbe és bele tesszük a petrezselyem levelet is.Mikor felfő elzárjuk és ecetet teszünk bele.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!