NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Gattuso lehet a Videoton edzője

Magyar


Magyarországra érkezett Gennaro Gattuso. Az olasz labdarúgó-válogatottal játékosként 2006-ban világbajnoki címet szerzett szakembert a Videotonnal hozták kapcsolatba.

Gattuso pályakezdő edzőnek számít
Gattuso pályakezdő edzőnek számít

Olasz sajtóértesülések szerint Gattuso edzői munkát kap a magyar élvonalban, a tuttomercatoweb.it kedd este arról írt, hogy a Milan egykori kőkemény középpályása a Videotontól távozó José Gomes utódja lesz. Az internetes oldal hozzátette, Gattuso tárgyalást folytat a fehérváriakkal, akik kétéves ajánlatot tettek neki. Eközben Gattuso menedzsere, Andrea D’Amico a sportnapilapnak nem erősítette meg az értesülést.

Nem kívánom kommentálni az értesülést – mondta D’Amico az NS-nek. – Hogy a Honvéd, az Újpest vagy a Videoton érdeklődne? Jelenleg nem aktuális erről beszélni. Távlati terveiről mindenesetre elárulhatom, hogy komoly, professzionális és felkészült szakemberként szívesen vállalna valami fontos feladatot.”

Gattuso 36 éves, a Perugia, a Glasgow Rangers, a Salernitana, az AC Milan és a Sion játékosa volt, az olasz válogatottban 73-szor lépett pályára, 2006-ban világbajnoki címet nyert. Tréneri karrierjét a Sionnál kezdte, 2013-ban játékosedzőként tevékenykedett, Vanczák Vilmossal is dolgozott, de a csapat 12 meccsből csak hármat nyert meg, ezért közel három hónapot követően megköszönték a munkáját. Nem sokkal később a Palermo alkalmazta, Szicíliában nyolc mérkőzés után menesztették.

A szezon végén biztosan távozik a Videoton éléről José Gomes. A portugál szakember irányításával a fehérvári csapat három fordulóval a vége előtt a harmadik helyen áll. A tavalyi szezonban a hatharom.com által alapított Év edzője díjat elnyerő Gomes népszerűsége az utóbbi hónapokban drasztikusan csökkent, aminek elsősorban a Videoton igen harmatos teljesítménye volt az oka.

forrás: hatharom.com


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!