NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Görög saláta

Receptgyűjtő


görögsali

Hozzávaló 6 adaghoz:

A salátához

4 db paradicsom

1 db kígyóuborka

4 kis fej lila hagyma

20 dkg olajbogyó

125 g feta sajt

 Az öntethez:

4 evőkanál olívaolaj

1.5 teáskanál citromlé

1 teáskanál bazsalikom

Elkészítés:

Készítsük el az öntetet majd keverjük össze egy tálba  az olívaolajat,  citromlevet és a bazsalikomot.

Tegyük a hűtőbe kb 1 órára, ez idő alatt jól összeérnek az ízek.

Az uborkát hagymát paradicsomot apró kockákra vágjuk. Kimagozzuk az olívabogyót, ha szükséges majd a többi zöldséghez hozzáadjuk és elkeverjük.

Kis kockákra vágjuk a feta sajtot, és azt is hozzáadjuk.

Az öntetet a salátára öntjük. Óvatosan, a kezünkkel keverjük el.

Egy-két órára tegyük a  hűtőbe  és kész is már csak a tálalás maradt.

Jó étvágyat!

 

 






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!