NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Gyógyító koktél

Vegalife


gyógyít a koktél.jpgNapjainkban sokan náthásak, megfáztak, vagy elkapták közvetlen környezetükben betegeskedőtől a betegséget. Nekik ajánlom a következő gyógykoktélt. Nátha, megfázás, légúti megbetegedés idején ajánlott elsősorban fogyasztani ezt a gyógykoktélt. Megelőzésre is alkalmas, de ennek segítségével gyorsabban gyógyulhatunk ki betegségünkből. (Főleg, ha a napi stresszt, munkavégzést a lehető legminimálisabbra csökkentjük és megfelelő ágynyugalomban, meleg szobában próbálunk átlendülni a betegségünkön.)

 
A recept:

Hozzávalók:

  • 2 citrom
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kisebb gyömbér
  • meleg víz
  • igény esetén méz/biocsicsóka

Elkészítés:

A citromok héját alaposan megmossuk, lereszeljük vagy meghámozzuk. (Mi lereszeltük, hogy a reszeléket később fel tudjuk használni.) A fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk. A citromokat gerezdekben, vagy kisebb darabokra szeletelve a fokhagymával és a felkockázott gyömbérrel együtt aprítógépbe tesszük. Jó alaposan összeaprítjuk, keverjük. Mivel a citrom ad levet, így könnyen pépessé válik az egész. Közben vizet melegítünk. (Nem forralunk, csak melegítünk.) A citromos pépet egy kancsóba kanalazzuk át és a meleg vizet ráöntjük. Azért nem jó, ha forraljuk, mert a C-vitamin tartalma így gyorsan tönkre megy. Ezért ajánlom a meleg vizet. Így azonnal fogyaszthatjuk is gyógykoktélunkat. Ajánlatos, ha egyből valami nagyobb pohárba vagy bögrébe töltjük és mielőbb megisszuk. (Nálunk a fél literes pohár a nyerő.) Ugyanis így könnyebben rávesszük magunkat a rendszeres ivásra, ami betegség idején pláne fontos, hiszen a sok folyadék kimossa szervezetünkből a sok bacit.

A citromnak köszönhetően nem lesz fokhagymás a leheletünk még akkor sem, ha egy nap 2 litert megiszunk ebből a folyadékból.

Eredeti recept: http://vegalife.blog.hu/2013/10/05/gyogykoktel

koktélhoz1.jpg koktélhoz10.jpg
koktélpép90.jpg kok tail.jpg


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!