NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Gyros tál csirkemellből

Receptgyűjtő


21109_gyros-tal_n

Hozzávalók 4 főre:

Csirkemell filézett 60dkg

Paradicsom 4db

Jégsaláta vagy fejessaláta 1 db

Kígyóuborka 1db

Lilakáposzta 1 kisebb fej

Lilahagyma 3-4 db

Paprika /ez nem fontos, csak aki szereti!/ 2 db

Ecetes uborka egy kis üveg kb. 0.70 kg

Tejföl /Vagy joghurt, esetleg vegyesen/ 0.5 l

Kotányi, vagy más gyros fűszer egy tasak

Fokhagyma kb. 1fej,vagy kotányi fokhagyma granulátum 1 teáskanál

Só izlés szerint

Étolaj 1dl

 

Elkészítés

A csirkemellet felcsíkozzuk, majd alaposan elkeverjük a gyros fűszerrel, kis sót még elbír lehet hozzá tenni. Kenjük meg egy kis olajjal, tegyük félre, ha lehet folpackkal légmentesen zárjuk.

A zöldségeket vágjuk csíkokra vagy apróra, kinek ahogy tetszik.Mindent egybe össze lehet keverni egy nagyobb tálba, de adagolható külön is a zöldségféle, attól függ ki milyen zöldséget szeret

A tejfölhöz tegyük hozzá az Apróra zúzott fokhagymát, vagy a fokhagyma granulátumot és egy kis sót.Figyelem! a fokhagyma granulátum,lassabban oldódik, tehát egyből megkóstolva még nem biztos hogy elég intenzív. Legfinomabb felesben joghurttal, vízzel tejszín sűrűségűre hígítva. A csirkecsíkokat forró nagyobb serpenyőben /legjobb wok-ban/ kevés olajon megprítjuk.

Tálaláshoz tegyük alulra a zöldségeket, rá a tejfölös szószt, majd arra halmozzuk a húst majd egy kis tejföllel zárjuk.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!