NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Harcra fel! Jöjjenek a Dánok!

Nekünkszól


 
 
 

FÉRFI KÉZILABDA-VB

Nehéz lesz, de muszáj lelassítani a dánokat is – Fazekas Nándor

 

Szerdán este Dánia ellen a négy közé jutásért játszik a magyar férfi kézilabda-válogatott a spanyolországi világbajnokságon. Fazekas Nándor, a csapat korábbi kapusa szerint ugyanolyan jó védekezés kell, mint az előző meccsen a lengyelek ellen, csak épp jóval nehezebb az ellenfél.

 

Szét kell tördelni a dánok játékát is – Fotó: AFP

 

Jóval nagyobb különbséggel, és talán könnyebben is sikerült nyerni a nyolcaddöntőbenLengyelország ellen, mint amit a szakértők – így Fazekas Nándor is - vártak a meccs előtt.

“Ezerszer jobb a lengyel csapat annál, mint amit mutattak. Nem volt köztük egyetlen játékos sem, aki a középszerűnél jobb lett volna” - mondta el a véleményét a legutóbbi ellenfélről ahatharom.hu-nak az MKB Veszprém kapusa. “De ehhez kellett a védekezésünk, mert minden csapat annyit játszik, amennyit az ellenfél enged neki. Örömteli volt látni, a fiúk munkáját, minden labdás játékoson azonnal két ember volt, ha továbbment a labda, akkor is jöttek a besegítések, ez az a védekezés, amit játékos, kapus, szakember kívánhat. Fontos lehet, hogy azok a kulcsemberek, akiknek többet kellett játszani a csoportkörben, még pihenni is tudtak egy kicsit.”

Hasonló védekezéssel érhet célt a Mocsai-csapat a Dánia elleni negyeddöntőben is.

“Az az igazi kérdés, hogy sikerül-e lefékezni a dánok gyors tempóját. A spanyolok, horvátok, dánok nagyon gyors kézilabdát játszanak, nem szabad hagyni, hogy lerohanjanak minket, mert azzal nagyon gyorsan össze tudják törni az ellenfeleiket. Az olimpián szoros meccset tudtunk játszani velük, de annak az volt a kulcsa, hogy első meccs volt. Mi is jobban mentünk, jobban bírtuk. Most sokkal nehezebb lesz, biztosan fáradtak a fiúk, mégis muszáj megfékezni őket. Lassítani kell a játékukat, nem szabad hagyni, hogy rohanjanak. Ha ez sikerül, akkor nagyon nagy esélyünk lehet az elődöntőbe jutásra” - bizakodott Fazekas.

Forrás: Hatharom.hu


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!