NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Itt a vége – This Is The End

Szabó Milán


Itt a vége – This Is The End

Nagy nevek, nagy elvárások, jól mondom?
Háááááát…. Majdnem. Első hallásra nem voltam feldobva még egy világvégefilm ötletétől, viszont ahogy realizáltam, hogy kik is játszanak benne, kezdtem kíváncsi lenni. Lássuk be, hogyha összezárjuk Amerika nagy nevettetőit miközben odakint tombol az apokalipszis, annak kétféle vége lehet: vagy hatalmas durranás, vagy akkora bukás, amekkorát a Másnaposok 2 jelentett.
Na, szerintetek mi lett a vége?
Úgy van, imádtam a This Is The End-et! Lássuk hát, hogy mi tetszett benne annyira, avagy elemezzük, kinek éri meg megnézni, és kinek nem?

Történet:

Nos, a sztori rém egyszerű, Jay Baruchel megérkezik Los Angelesbe, ahol barátjával, Seth Rogen-nel elmennek James Franco-hoz bulizni. Tombol a parti, mindenhol hírességek, Jonah Hill, Rihanna, Emma Watson, Craig Robinson, hogy csak a nagyobbakat elmítsem, amikor hirtelen elszabadul a pokol, emberek repülnek az égbe, akik a Földön maradtak vagy megkergültek, mint a gépek, vagy megijedtek és elbújtak a házukban. Pont mint a fentebb említett bagázs, és az egész film alatt minden erejükkel azon voltak, hogy valahogy túléljenek. Ez jól is ment nekik, egészen addig amíg el nem kezdtek viszálykodni egymással, sőt még a gonosz is rájuk fente a fogát.

Szereplők:

Megerőltető lenne minden egyes fontosabb szereplőről komolyabb infókat kiszednem magamból, szóval megpróbálok általánosítani.
Egy normális embert nem láthattunk a vásznon, egyet sem! Mindenkinek elmentek otthonról, vagy minimum elfüvezte az eszét. De lássuk be, mindenki úgy fogta fel az egész helyzetet, mint ahogy mi tennénk. Valljuk be szépen, senki se menne ki hősködni a világvége közepébe.
Szóval mindenki címeres hülye volt, és azt hiszem ez kellett ahhoz, hogy a film olyan legyen amilyen lett!

Zenék, hangok:

 Zenei téren nem sokat tudok mondani. Amikor bulizni kellett, akkor pörgősek és modernek voltak a zenék, amikor éppen félni kellett akkor is minden hangot eltaláltak, le a kalappal!

Személyes vélemény:

Megütötte a mércét. Ez a film megütötte a mércét. Ahogy néztem a stáblistát azon gondolkodtam, hogy miért nem nézhetem tovább? Az egészet úgy nevettem végig ahogy a torkomon kifért, el se tudtam képzelni, hogy lehet-e jobb egy ilyen film aKatasztrófafilmnél. A poénok ütöttek, a többi rész is olyan volt amilyennek lennie kellett, még a Backstreet Boys is újra összeállt! Nem is tudom, annyira elérzékenyültem.

Összegzés, ajánlás:

Mindazoknak ajánlom a This Is The End-et akik egy kicsit is kedvelnek a szereplőgárdából akár csak egy embert is, vagy azoknak akik szeretik az amerikai humort, mert az van a filmben bőven! Komolyan mondom, akárkivel megnézhetitek, anyuval/apuval, barátnővel, haverokkal, akivel csak akarjátok!
Figyelem! Filmes előismeretek megléte nem árt, ugyanis tele van utalásokkal! Bízzatok bennem, amúgy is jó megnézni, de ha tudod, hogy például James Franco volt a Zöld Manó, már előrébb leszel!
Nem ajánlom viszont, ha nem szereted az effajta perverz humort, vagy nem szereted kiröhögni a beledet! No igen, ez dupla vagy semmi alapon megy!

FVP.: 13/13

“I don’t wanna die at James Franco’s house.” – Jay Baruchel, idézet a filmből.


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!