Hozzávalók:
A tésztához
0.5 tk cukor
1 dl tej
2.5 dkg élesztő
1 db tojás
35 dkg liszt
0.5 dl napraforgó olaj
1 dl kefír
1 db tojás a kenéshez
A kenéshez:
125 g margarin
3 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek porcukor
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
A margarint habosra keverjük a kakaóporral és a porcukorral.
A lisztet a többi hozzávalóval összegyúrjuk méghozzá úgy, hogy rugalmas tészta legyen, utána 6 kis cipót formálunk.
Egy cipót kerekre és vékonyra nyújtunk amit megkenünk a kakaós margarin egyharmad részével.Egy másik cipót is ugyanolyan nagyságúra és kerekre kinyújtunk, rátesszük a megkent tésztára.Négyfelé, majd a negyedeket háromfelé vágjuk, és a háromszögeket feltekerjük, mint egy kiflit.Sütőpapíros tepsibe rakjuk kellő távolságra egymás mellé, mert növekedni fog.
A tetejét megkenhetjük felvert tojással, és sütőben szép aranybarnára megsütjük. Ha megsült szórhatunk rá porcukrot.
HOZZÁSZÓLÁSOK»