NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Kakaós croissant

Potter


croissant

Hozzávalók:

A tésztához

0.5 tk cukor

1 dl tej

2.5 dkg élesztő

1 db tojás

35 dkg liszt

0.5 dl napraforgó olaj

1 dl kefír

1 db tojás a kenéshez

A kenéshez:

125 g margarin

3 ek cukrozatlan kakaópor

3 ek porcukor

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.

A margarint habosra keverjük a kakaóporral és a porcukorral.

A lisztet a többi hozzávalóval összegyúrjuk méghozzá úgy, hogy rugalmas tészta legyen, utána 6 kis cipót formálunk.

Egy cipót kerekre és vékonyra nyújtunk amit megkenünk a kakaós margarin egyharmad részével.Egy másik cipót is ugyanolyan nagyságúra és kerekre kinyújtunk, rátesszük a megkent tésztára.Négyfelé, majd a negyedeket háromfelé vágjuk, és a háromszögeket feltekerjük, mint egy kiflit.Sütőpapíros tepsibe rakjuk kellő távolságra egymás mellé, mert növekedni fog.

A tetejét megkenhetjük felvert tojással, és sütőben szép aranybarnára megsütjük. Ha megsült szórhatunk rá porcukrot.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!