NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Karfiol leves tejföllel

Receptgyűjtő


karfiolleves

Hozzávalók:

2nagyobb szál sárgarépa

1 szál zöldség

1 nagy fej vöröshagyma

1 nagy fej karfiol

1 doboz tejföl

bors

delikát

Fél leveskocka

őrölt pirospaprika

kevés étolaj

 

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucolom, és felkockázom, majd olajon elkezdem dinsztelni. Ha félig átdinsztelődött, hozzáadom a megpucolt, feldarabolt sárgarépát észöldséget is. Dinsztelem kicsit, utána pedig felöntöm vízzel.

Addig amíg dinsztelődnek a zöldségek, megtisztítom a karfiolt, ésszét szedem. A nagy darabokat  részekre vágom. Így teszem bele a levesbe. Annyi vízzel engedem fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves,ügyeljünk arra hogy legyen túl híg, mivel nem kell bele semmilyen tészta .

Adok hozzá sót, vegetát, a fél leveskockát is beledobom és fedő alatt elkezdem főzni. Amikor már majdnem kész a karfiol, hozzáadom a pirospaprikát is. Annyit, hogy szép  színe legyen, és  főzöm tovább. Ha kell még utána ízesítek, ilyenkor teszem bele a borsot és a tejfölt.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!