Hozzávalók:
2nagyobb szál sárgarépa
1 szál zöldség
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy fej karfiol
1 doboz tejföl
só
bors
delikát
Fél leveskocka
őrölt pirospaprika
kevés étolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucolom, és felkockázom, majd olajon elkezdem dinsztelni. Ha félig átdinsztelődött, hozzáadom a megpucolt, feldarabolt sárgarépát észöldséget is. Dinsztelem kicsit, utána pedig felöntöm vízzel.
Addig amíg dinsztelődnek a zöldségek, megtisztítom a karfiolt, ésszét szedem. A nagy darabokat részekre vágom. Így teszem bele a levesbe. Annyi vízzel engedem fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves,ügyeljünk arra hogy legyen túl híg, mivel nem kell bele semmilyen tészta .
Adok hozzá sót, vegetát, a fél leveskockát is beledobom és fedő alatt elkezdem főzni. Amikor már majdnem kész a karfiol, hozzáadom a pirospaprikát is. Annyit, hogy szép színe legyen, és főzöm tovább. Ha kell még utána ízesítek, ilyenkor teszem bele a borsot és a tejfölt.
HOZZÁSZÓLÁSOK»