NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Kentucky csirke

Receptgyűjtő


fried_chicken

Hozzávalók 4 adaghoz:

A csirkéhez:

5 db csirke alsó comb lehetőleg kicsi

1 bögre liszt

2 db tojás

0.5 bögre kukoricapehely

2 dl napraforgó olaj sütéshez

A fűszerezéshez:

1 teáskanál só

1 teáskanál őrölt bors

1 teáskanál petrezselyem (apróra vágva)

1 teáskanál cayenne bors

1 teáskanál tárkony

1 teáskanál curry por

2 gerezd fokhagyma zúzott vagy 1 teáskanál szárított

1 teáskanál borsikafű

1 teáskanál kakukkfű

1 teáskanál snidling apróra vágva

Elkészítés:

A csirkecombokat a csont mellett mindkét oldalán vágjuk be és enyhén sózzuk meg,utána hűtőbe tegyük be fél órára.

A liszthez keverjük hozzá a fűszereket.

A kukoricapelyhet apróra törjük és

panírozzuk így: liszt, tojás, liszt, tojás, kukoricapehely.

Kellően bő zsiradékban kis lángon megsütjük.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!