NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Kenyérlángos

Receptgyűjtő


kenyérlángos

Hozzávalók:

Tészta:

50 dkg liszt

1 db nagyobb héjában főtt krumpli kihűlve, összetörve

fél csomag élesztő

só, 1 evőkanál olaj

tej, langyos víz

A tetejére:

3,5 dl tejföl

3 gerezd fokhagyma

5 dkg reszelt füstölt trappista

3 nagy fej hagyma

10 dkg húsos szalonna só

Elkészítés:

A friss élesztőt kevés cukros, langyos tejben futtassuk fel. A szárítottat egyenesen a liszthez lehet adni. A lisztből, krumpliból, olajból, élesztőből, megfelelő sózás után készítsünk tésztát, amihez annyi langyos vizet adjunk, hogy rugalmas, nem túl lágy állagú tésztát kapjunk. Letakarva kelesztjük.A feltéthez a szalonnát kisebb kockákra vágva pirítsuk meg. Egy evőkanál szalonnazsíron pirítsuk aranybarnára a félfőre vágott hagymát, sózzuk meg, és keverjük hozzá a szalonnapörcöt. A tejfölt a szétnyomott fokhagymával, sóval, reszelt sajttal keverjük össze. A kinyújtott, tepsibe fektetett tésztát kenjük meg a fokhagymás tejföllel, és kanalazzuk rá a hagymás-szalonnás keveréket. Ha maradna a tejfölből, pettyezzük meg vele a tetejét és előmelegített, közepesen forró sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre. Apróra vágott sonkát, füstölt húst, vagy kolbászt is rá lehet tenni.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!