NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Keserves döntetlennel jutott ki az Eb-re a Mocsai-csapat

Nekünkszól


Magyarország 25-25-re végzett Lettországgal Dobelében a férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezőn. Mocsai Lajos együttese ezzel a döntetlennel kvalifikálta magát a 2014-es dániai viadalra.

mocsai_lajos_idokeres_640

Mocsai Lajosnak nem volt könnyű dolga Lettországban, a csapat végül elérte célját

A következő két meccsen mindössze egy pontot kellett szereznie a magyar válogatottnak a biztos Európa-bajnoki részvételhez, de a lettországi fellépés nem kezdődött jól. A hazaiak szerezték meg a vezetést és a 10. percig futottunk az eredmény után. Először Harsányi büntetőjével kerültünk előnybe (3-4), ám nem sokáig örülhettünk, mert a a lettek sokkal lelkesebben játszottak és negyedóra elteltével 8-6-ra vezettek. Az első félidő utolsó 15 perce sem rólunk szólt, a félidőben 12-11-re vezetett Lettország, úgy tűnt, a magyar csapatnak nem sikerült felpörögnie erre a találkozóra.

Sajnos a második játékrészben sem változott a helyzet, sőt, a 45. percben már három góllal elhúztak a lettek (19-16). Tatai ekkor már négy hárított hétméteresnél tartott, vagyis nagyobb hátrányban is lehettünk volna. Két perccel a vége előtt Nagy László 24-24-re alakította a meccset, sajnos azonban a következő akcióban Lilienfelds révén ismét a lettek vezettek. Mocsai Lajos az utolsó percen belül időt kért, majd Vadkertivel szabálytalankodtak és időn túli hetest lőhettünk: Császár bevágta, 25-25-re zártunk, így a magyar csapat kvalifikálta magát a 2014-es dániai viadalra. A csoportból, melynek a horvát csapat a negyedik tagja, az első két helyezett lehet ott az Európa-bajnokságon.

Mocsai Lajos együttese június 15-én Szegeden, Szlovákia ellen zárja a selejtezőket.

Forrás : hatharom.com


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!