NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Két éve a fiam nélkül…

drhanga


Néztem, ahogy pakolgat. Segíteni nem tudtam, csak ő tudta, mit is akar magával vinni. Képtelen lettem volna bármit is tenni. Megbénított az életre szóló elválás gondolata.

Mi

Vettem neki néhány olyan dolgot, amiről azt gondoltam, ott a messzeségben fontos lesz a számára. Összeszedtem az összes spórolt kis pénzem. Mindent neki adtam, amim volt. Aztán rendezgettük a csomagjait. Este még beszélgettünk hosszasan, fejtegettük a megfejthetetlen jövőt. Évek óta együtt éltünk, egymásra voltunk utalva. Mi ketten. Remekül megvoltunk együtt.

Reggel már nemigen szóltunk egymáshoz, mert mit is mondhattunk volna egymásnak. Összeszorult a gyomrom, sírás kerülgetett. Megpróbáltam erős lenni. Azt a kevés mindent, mindent, amit összepakolt kis eddigi életéből, ami gyakorlatilag elfért egy nagyobb bőröndben, bepakoltuk a kocsi csomagtartójába és elindultunk Ferihegyre, a reptérre, egy új, egy ismeretlen, egy, egy jobb életet kínáló lehetőség, egy ismeretlen szebb jövő felé.

Pontosan kiszámoltuk az időt, hogy ne kelljen sokat várnunk a reptéren, hogy ne fájjon annyira az elválás, a nem tudom mikor látlak, ölellek meg legközelebb és a közelgő karácsonyi egyedüllét gondolata.

Az utolsó ölelés óvó, figyelő, el nem engedő, könnyekkel teli volt. A bőröndbe kicsi angyalkát rejtettem és mindkettőnk mobilján ott volt az utolsó könnyes mosolygós kettőnkről készült egymásba kapaszkodó útravaló nagyon szeretlek fotó.

Rögtön üzent itt a facebookon priviben, minden rendben, megérkezett, megvan a szállása és két hete lesz arra, hogy új választott hazájában munkára, jövőre leljen.

Hosszú út és számtalan itthoni próbálkozások vezettek ide. Fáj, hogy nem itthon, ahol született, van az élete, munkája, boldogsága, jövője.

S én most itthon, immár két éve egyedül, a fiam nélkül, nem tudom hogyan is lesz az én életem tovább…. Ő az új hazájában egyetemre készül.

Szeretlek, anya  :D

Dr. Hanga Valéria


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!