NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Kialakult az NB I élmezőnye

Balassa Daniel


Megvan az első hat csapat sorrendje a 2012-2013-as szezonban a magyar labdarúgó első osztályban.
Pénteken a Kecskemét paksi vendégszereplésével kezdődött az utolsó forduló.  A mérkőzést Bertus Lajos 70. percben szerzett gólja döntötte el, így a lilák nyertek az atomvárosban.
A másik pénteki meccsen Győrben a Fradi szerzett vezetést Böde tizenegyesével, és meggyőzőbben is játszott. A második félidőben aztán Drazsen Okuka egyenlített, majd ismét jött egy büntetőgól, ismét Bödétől. Hogy keretbe foglalják a mérkőzést, Szabó Zsolt a másik oldalon is ítélt egy tizenegyest, amelyet Waltner Róbert váltott gólra, a vége 2-2.
A szombat a már bajnok Győr már kieső Eger elleni összecsapásával kezdődött. A szimpatikusan küzdő hazaiak két gólt is rúgtak (Németh és Farkas révén) a meglehetősen tartalékos győrieknek, de pontszerzéshez ez sem volt elég. Kalmár, Pilibaitis és Pátkai talált be a bajnokcsapat részéről a Vácon megrendezett mérkőzésen. Az Eger biztosan kiesik, és a hírek szerint a harmadosztályban kezdi újra.
A Haladás és a Budapest Honvéd összecsapásán két erőn felül teljesítő együttes találkozott, és igazságos döntetlen született. A vendégek szereztek vezetést a fiatal Vernes Richárd révén, de a 30. percben Simon Ádám egyenlített. Bár mindkét csapatban ígéretes fiatalok játszanak, egyikük sem tudott már fordítani az eredményen, ami a Honvédnak bőven elég volt a bronzéremhez. A bronzhoz, amire nem sokan fogadtak volna az idény előtt.

A Honvéd szurkolói ünnepelhetik csapatukat

Felsőházi rangadó volt a javából az MTK és a Debrecen összecsapása, a budapestiek ennek megfelelően bekezdtek, és a 20. percben Kálnoki Kis révén vezettek. A második félidőben aztán megtriplázta az előnyét az MTK, előbb Kanta, majd Vass rúgott gólt, amelyekre csak Bódi tudott válaszolni.
A forduló meglepetése Székesfehérváron született meg, hiszen a Pécs győzött 2-1-re. Bár a visszatérő Nikolics már a 3. percben vezetéshez juttatta a Vidit, Grumics, majd Lantos tett róla, hogy a pécsieknek legalább a szezon zárása sikerüljön szépen.
Az OTP Bank Liga felsőházának végeredménye: 1. Győri ETO (64p), 2. Videoton (54p), 3. Budapest Honvéd (52p), 4. MTK (51p), 5. Ferencváros (49p), 6. DVSC-TEVA (46p), 7. Kecskemét (44p), 8. Haladás (44p).


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!