NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Kick-Ass 2

Szabó Milán


Kick-Ass 2

 Nos, végre a magyar filmipar leszokott arról, hogy lefordítson pár olyan filmcímet, amik hát… Akármennyire is szép a nyelvünk, ezeket nem lehet ugyanolyan vagányan átadni. Miután az első rész (Ha-Ver) számomra egy bombasztikus siker lett, nem is volt kérdés, hogy várni fogom a második részt. Amint lehetett meg is néztem, és most, élvezzétek Ti is.

Történet:

Bár már az első részt is imádtam, a folytatás csuklóból űberelte. Történetileg persze. Végre Kick-Ass-nek is volt egy rendes motivációja az egész film alatt, nem csak egy óra után jutott eszébe, hogy hoppá, csinálni is kéne valamit. Hit Girl is sokkal profibbnak hat, és már nem annyira komikus, mint az első részben, hogy egy kislány mindenkit legyilkol és meg se kottyan neki. Most már normális gondolatai, sőt elvei is vannak!

Szereplők:

Kick-Ass: Szépen fejlődik a karaktere egész filmhosszon át, semmi extra, de el sem laposodik. Mondhatni a legjobb kategóriába tartozik, és a színészi játék sem elhanyagolható!

Hit Girl: Azt hiszem a második résznek Ő az igazi főszereplője. Ő az aki megpróbál beilleszkedni, akinek a kálváriáját igazán átéljük, és átérezzük. Ha róla van szó, akkor midnenkinek csak pozitív és meglehetősen aranyos emlékei vannak. Plusz azok a koreográfiák, amiket le szokott nyomni. Zseniális.

Mutterbever (Igen, én is szégyellem így leírni.): Imáááááááádom! Joker és Bane után a harmadik kedvenc főgonoszom. Hihetetlen az az indulat, az a harag, és poénosság, ami árad ebből a srácból. A színészi játék itt is első rangú!
Viszont egy dolgot el kell mondanom a drága fordítóinknak. Én értem, hogy az eredeti neve (‘Motherfucker’) eléggé nyers, és obszcén, de könyörgöm! Mutterbever? Ne szórakozzatok velem, ehelyett akármi más jó lett volna! Na mindegy, így van, így kell szeretni.

Zenék, hangok:

Még egy film aminek legszívesebben reggel-este a soundtrack-jét hallgatnám. Márpedig ilyet legutoljára a Másnaposok EGYNEK sikerült elérnie. Szóval gratuláció ezért a pontért is.

Személyes vélemény:

Azt hiszem nem kell külön mondanom, hogy imádom a szuperhősfilmeket. Főleg így, hogy az egész Kick-Ass világ arra épít, hogy realista. Nem Batman: Sötét Lovag-félerealista, hanem tényleg úgy érzed, hogy Te csinálnád ugyanezt, akkor Veled is ugyanez történne meg.
A szereplők mind nagyon tetszenek, a humorát meg különösen bírom. Semmihez nem tudnám hasonlítani, mivel a paródiáktól messze eltér, nem kapaszkodik egy másik filmhez sem, sőt világosan kijelenti, hogy elzárkózik az összestől. Szóval saját, de szuper poénokkal operál a film.

Összegzés, ajánlás:

Hogyha szereted a vígjátékokat, és a szuperhősöket, akkor ezt a filmet is szeretni fogod. Bár van egy sajátos világa, amihez elég pihentnek kell lenni, de az első fél-egy órában kábé erre a szintre visz le. Szóval zenék jók, színészek jók, sztori jó, humor jó, mi kell még? Ja, igen, mindenkinek megnézni!

Jó szórakozást a filmhez!


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!