NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Kijevi csirkemell

Potter


156_kijevi_csirkemell

Hozzávalók:

80 dkg csirkemellfilé
15 dkg vaj
30 dkg trappista sajt
1/2 csokor petrezselyem
só, bors, szerecsendió

A panírozáshoz, sütéshez: liszt, tojás, zsemlemorzsa, étolaj

Elkészítés:

A sajtot lereszeljük, habosra keverjük a vajjal, valamint az apróra vágott petrezselyemmel, és sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A mellfiléket vékonyra klopfoljuk, - vigyázzunk, el ne szakadjanak – és mindegyikre sajtkrémet halmozunk. Roládokká tekerjük őket úgy, hogy először a két oldalát a töltelékre hajtjuk, majd feltekerjük. (Ezzel megakadályozzuk, hogy sütés közben a vajas krém kifollyon.) A roládokat lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, majd újra tojásba és morzsába forgatjuk. azaz duplán panírozzuk. Ezt követően hűtőbe tesszük, hogy a sajtkrém újra megdermedjen. Bő, forró olajban sütjük ki.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!