NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Krumpli leves

Potter


krumplileves

Hozzávalók:

50 dkg krumpli

1 db sárgarépa

1 csokor petrezselyem

15 dkg kolbász

2 evőkanál étolaj

1 evőkanál finomliszt

1 kávéskanálnyi só

2 kávéskanálnyi Pirospaprika

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, egyenlő, kis darabokra vágjuk, megsózzuk. Hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a karikákra szelt kolbászt. Megpucoljuk a sárgarépát, vékony szeletekre vágjuk, és belerakjuk a levesbe. Az olajból és lisztből rántást készítünk, majd beletesszük a levesbe. Beletesszük az összedarabolt petrezselymet is. Főzhetünk bele tojást is. Belerakjuk a piros paprikát, és még pár percig főzzük. Tálaláskor tehetünk bele tejfölt és ecetet.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!