NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Lángos (bögrés) dagasztás nélkül – nem szívja magát meg olajjal!

Receptgyűjtő


Bögrés lángos, ami nem szívja meg magát olajjal

Bögrés lángos, ami nem szívja meg magát olajjal

Mérce egy 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
- 5 bögre liszt
- 1 csomag porélesztő
- 3 pohár Danone joghurt, 140 g-os (összesen bő 3 dl joghurt), ha valami hígabb fajtával dolgozunk, akkor 4 pohár (összesen 4 dl)
- 2 tojás
- 2 teáskanál só
- fél deci langyos víz
- olaj a sütéshez

És a strandhangulatot idéző fokhagymás kencéhez 4 gerezd fokhagymát, 4 evőkanál olajat, 1 púpos mokkáskanál sót és három-négy evőkanál vizet keverünk össze. Ezzel kenjünk majd meg a kisült lángosokat.

1.lépés
Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt.

2.lépés
Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba.

3.lépés
Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd egy villával nagyjából összeállítjuk a tésztát. Ezután kézzel összegyúrjuk.

4.lépés
Hagyjuk meleg helyen megkelni.

5.lépés
Ezután kisebb, nem egészen öklömnyi bucikat szaggatunk belőle, kicsit meggömbölyítjük őket, majd hagyjuk őket ismét kelni, míg fel nem dagadnak (15-20 perc).

6.lépés
Egy fazékban olajat hevítünk.

7.lépés
Egy lapos tányért bekenünk étolajjal, majd beleteszünk egy bucit, széthúzgáljuk és már mehet is az első lángosunk a forró olajba, ahol mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Az olajos tányérra azért van szükség, hogy könnyen tudjuk nyújtani a tésztát.

Jó étvágyat!






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!