NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Lángos

Receptgyűjtő


langos1

Hozzávalók :

0,5 kg liszt

1 tk só

2,5 dl tej

2,5 dkg élesztő

1 teáskanál cukor

5 evőkanál napraforgó olaj

5 dl napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés:

1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztbe teszünk  sót, és a felfutott élesztővel, az 5 ek olajat és annyi langyos tejet, amennyit felvesz, könnyű tésztát készítünk.

Letakarva fél órát kelni hagyjuk.

A tésztát kicsit kilapítjuk és kisebb darabokat  tépünk ki belőle. A darabokat kicsit meghúzzuk, hogy 1 cm vastag alakzatok legyenek.

A forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Ízlés szerint fokhagymával, sajttal, tejföllel tálaljuk.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!