NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Máglyarakás

Receptgyűjtő


máglyarakás

Hozzávalók:

6 alma

8 zsömle

4 tojás

1 liter tej

15 dkg margarin

30 dkg porcukor

1 cs. vaníliás cukor

1 mokkás kanál őrölt fahéj

baracklekvár

Elkészítés:

Meghámozzuk és kimagozzuk az almákat, majd vékony szeletekre vágjuk és megszórjuk fahéjjal .5 dkg margarinon pároljuk meg a szeleteket.
A zsömléket vágjuk kockára és egy tálba rakjuk őket.
Felforraljuk a tejet, majd összekeverjük a 4 tojás sárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral és a margarinnal. Keverjük a forró tejbe és locsoljuk rá a zsemlére.
Egy margarinnal kikent tepsibe szórjunk zsemlemorzsát, rakjuk bele a zsemle felét, rakjuk rá az almákat, majd a maradék zsemlét is. Kevés vízzel keverjük el a baracklekvárt és kenjük meg a tetejét.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Verjük habbá a tojásfehérjéket a maradék cukorral, keverjük bele 2 evőkanál lekvárt,Rakjuk rá a tetejére és tegyük vissza a sütőbe, amíg a hab megbarnul.
Ízlés szerint vagy mártással vagy  vaníliasodóval tálalhatjuk.






HOZZÁSZÓLÁSOK»



Cikk bejelentése



Írjon Ön is,írj te is magazinunkba!