Hozzávalók:
6 alma
8 zsömle
4 tojás
1 liter tej
15 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 mokkás kanál őrölt fahéj
baracklekvár
Elkészítés:
Meghámozzuk és kimagozzuk az almákat, majd vékony szeletekre vágjuk és megszórjuk fahéjjal .5 dkg margarinon pároljuk meg a szeleteket.
A zsömléket vágjuk kockára és egy tálba rakjuk őket.
Felforraljuk a tejet, majd összekeverjük a 4 tojás sárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral és a margarinnal. Keverjük a forró tejbe és locsoljuk rá a zsemlére.
Egy margarinnal kikent tepsibe szórjunk zsemlemorzsát, rakjuk bele a zsemle felét, rakjuk rá az almákat, majd a maradék zsemlét is. Kevés vízzel keverjük el a baracklekvárt és kenjük meg a tetejét.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Verjük habbá a tojásfehérjéket a maradék cukorral, keverjük bele 2 evőkanál lekvárt,Rakjuk rá a tetejére és tegyük vissza a sütőbe, amíg a hab megbarnul.
Ízlés szerint vagy mártással vagy vaníliasodóval tálalhatjuk.
HOZZÁSZÓLÁSOK»