NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Martinót már a Real Madrid legyőzése sem mentheti meg

Potter


Júliusban elválhatnak az FC Barcelona és Gerardo Martino vezetőedző útjai, annak ellenére is, hogy az argentin szakember szerződése 2015-ig érvényes.

Gerardo Martino napjai meg vannak számlálva a Barcelona vezetőedzőjeként - Fotó: AFP

Gerardo Martino napjai meg vannak számlálva a Barcelona vezetőedzőjeként – Fotó: AFP

 Spanyolországban tudni vélik, hogy a legnagyobb rivális Real Madrid szerdai legyőzése és a Spanyol Király Kupa elhódítása sem bizonyulna elegendőnek a szakítás elkerüléséhez, vagyis a tréner sorsa eleve elrendeltetett. A hírek szerint Martino sem ragaszkodik a közös folytatáshoz a traumákkal teli szezont követően, és a klubnál sem fognak könnyeket hullajtani, ha összecsomagol és távozik Barcelonából. Mivel az edző nem tölti ki az aláírt kontraktusban szereplő második esztendőt, a feleknek meg kell egyezniük egy “kilépési záradékban”, mellyel ilyen esetekben a klub tartozik az alkalmazottjának. Ezeken a tárgyalásokon gyakorta előfordul, hogy a résztvevők nem éppen baráti hangulatban állnak fel az asztaltól, de az üzleti világ ilyen, márpedig pontosan tudjuk, hogy a profi futball is üzlet.

A Bajnokok Ligájából való kiesés, majd a szombat esti, granadai vereség után azonnal beindultak a találgatások, hogy ki lehet Martino utódja a gránátvörös-kékek kispadján. Az első számú esélyesnek a Borussia Dortmund sikeredzőjét, Jürgen Kloppot tartják, aki már korábban bejelentette, hogy nem tölti ki 2017-ig érvényes szerződését a fekete-sárgáknál, és a jelenleg zajló szezon végén távozik. Csakhogy a 46 esztendős tréner kapcsán, akit fél Európa körüludvarolt már, az is felmerült, hogy a világbajnokság után Joachim Löw szövetségi kapitány nyomdokaiba lépne a német válogatottnál. Abban az esetben, ha Klopp a nemzeti csapat irányítását választaná, Löw szerződtetése is ideális megoldás lenne a barcelonaiak számára.

A szerda esti kupadöntő kapcsán még minden a katalánokat tartják valamivel esélyesebbnek a fogadóirodák, így a Betclic is. A bukmékerek 1,75-os szorzót kínálnak arra, ha a Barcelona játékosai emelik magasba a trófeát. A spanyol bajnoki cím szempontjából már nem áll ilyen jól a gárda, ha a hátralevő öt fordulóban a gránátvörös-kékek ledolgozzák hátrányukat, a tippelő öt és félszeres pénzt nyerhet.

forrás: hatharom.com


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!