NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Meglepő eredmény Győrben

Balassa Daniel


 
 
 

Szerdán kiderült, hogy ki jut a labdarúgó Ligakupa elődöntőjébe, miután lejátszották a negyeddöntők visszavágóit. A legnagyobb meglepetés talán a száz sebből vérző Eger döntetlenje volt az ETO ellen.

A kupaszerda első mérkőzése előtt a házigazda győriek fogadkozásától volt hangos a sportsajtó, hiszen az ETO kínos, 4-1-es vereséget szenvedett az első mérkőzésen az Eger otthonában (ami jelenleg Vác ugye…). A nagy nekibuzdulás kezdetben sikerrel kecsegtetett, hiszen előbb Andrics fejelt gólt (a mozdulat közben meg is sérült, így le kellett cserélni), majd Farkas Balázs lövése kipattant Brljakról, és a lecsapó Kvilitaia 2-0-ra módosította az eredményt. Azonban kisvártatva Koós ellen szabálytalankodtak a győri tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Németh Norbert értékesítette. A mérkőzés hősévé előlépő Koós Gábor a második félidő elején kiegyenlített, majd hatalmas lövéssel a vezetést is megszerezte a csapatának. A házigazdák ekkor már csak a becsületükért küzdöttek, és Kronaveter góljának köszönhetően végül 3-3-ra mentették a mérkőzést, de 7-4-es összesítéssel az egriek jutottak tovább.
A Lombard Pápa és a Ferencváros két héten belül harmadszor mérkőzött meg, az első két csatát a budapestiek nyerték, a Ligakupában 3-1-re győztek. A pápaiak azonban nem adták fel könnyen, és Arszics magánakciója után a harmincadik percben vezettek. Ez azonban nem volt elég nekik, így továbbra is mentek előre, amit Lagator kapufája, majd Arszics nagy helyzete jelzett. A második játékrészben aztán kilenc perc után egyenlített a Fradi, méghozzá Böde révén. A hazaiak azonban kisvártatva ismét vezettek, Orozco vágta be 18 méterről, majd a 88. percben ismét ő lőtt, a kapufáról kipattanó labdáját pedig Lagator fejelte az üres kapuba, jöhetett a hosszabbítás. A kétszer tíz perces ráadás harmadik percében ismét a fővárosiak találtak be, Csukics révén. A pápaiak azonban nem törtek meg a nehéz helyzetben, és a 117. percben Szabó révén növelték az előnyüket egy csodálatos szabadrúgásgóllal, de a továbbjutást érő gólt már nem tudták bepréselni, így a zöld-fehérek örülhettek.

Bár a képen a földre került, a Győr ellen szárnyalt Koós Gábor

A Pécs kispesti vendégjátéka is nagy izgalmakat ígért, hiszen az első mérkőzés a 3-2-es győzelmükkel ért véget. A Bozsik stadionban is megszerezték a vezetést a baranyaiak a friss igazolás, Koller Krisztián révén, de 2 perc múlva Diarra egyenlített, majd a 22. percben már a Budapest Honvéd vezetett és állt továbbjutásra Zsivanovics gólját követően. A PMFC aztán a második félidő elején ismét megrázta magát, Horváth Zsolt bombázott a hazai kapuba, de három perc múlva Martínez ismét a Honvédot juttatta előnyhöz. Az, hogy végül nem torkollott hosszabbításba a mérkőzés, Kollernek köszönhető, aki a 61. percben ismét egyenlített. Az eredmény ezt követően már nem változott, Budapest Honvéd – PMPFC-Matias 3-3, a baranyaiak készülhetnek az elődöntőre.
A leginkább várt párharc, a Videoton debreceni vendégjátéka nem hozott gólt, ami az első mérkőzés 1-0-ás fehérvári győzelme tükrében a vendégeknek kedvezett. Bár mozgalmas mérkőzést játszottak a csapatok, és Oliveira, majd Torghelle is komoly helyzetbe került, gólt nem tudtak lőni, az elkeseredetten rohamozó Debrecen pedig szintén nem tudott élni lehetőségeivel, így a Videoton jutott tovább, amelyben játszott Juhász Roland.


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!