NEKÜNKSZÓL VÁROSOK


BUDAPEST    DEBRECEN    KECSKEMÉT    PÉCS    SOPRON    SZEGED    SZOLNOK

Megújuló zenei repertoárral üzemel húsvéttól a margitszigeti szökőkút

Potter


Budapest, 2014. április 9., szerda (MTI) – A régi klasszikus darabok mellett április 25. után Johann Strauss Kék Duna keringőjét, Verdi Aidájának bevonulási indulóját, a gyerekek örömére pedig a Vukot és a Miki Manót is “játssza” majd a tavaly megújult margitszigeti szökőkút – közölte a főpolgármesteri hivatal az MTI-vel.

A margitszigeti szök?kút zenéi napi bontásban: 10.30 ? 4 dal; 17.00 ? 4 dal; 18.00 ? teljes blokk; 19.30 ? 4 dal; 21.00 ? teljes blokk

A szökőkút április 25-ig a régi műsorból Vivaldi Négy évszakjának Tavasz-tételét, Simon és Garfunkel Ceciliáját, Brahms egyik Magyar táncát és a The Rolling Stonestól a Let Me Down Slow-t játssza, árpilis 25-e utána azonban új tételekkel bővül a repertoár. Felcsendül majd Johann Strauss Kék Duna keringője, Verdi Aidájának bevonulási indulója, Liszt Magyar rapszódiájának részlete, valamint hallható lesz Dave Dee Dozy Beaky Mick & Tich a Bend It és Rebecca Ferguson I Hope című dala.

Újdonság, hogy a szökőkút zenei kínálata gyerekeknek szóló blokkal is bővül, amely naponta kétszer, egy délelőtti és egy délutáni időpontban lesz hallható. A műsorban felcsendül Koncz Zsuzsától a Micimackó, a Napoleon Boulevard-tól a Legyetek jók, ha tudtok, Wolf Kati előadásában a Vuk és a 100 Folk Celsiustól a Miki Manó.

Májustól júliusig havonta egy-egy újabb zeneszámmal is kedveskednek a helyszínre látogatóknak: Johann Strauss Radetzky-indulóját, a The Kinks You Really Got Me és Avicii Hey Brother című számait is hallhatja a közönség.

A margitszigeti építmény mintegy 400 köbméter vizet tartalmazó, 35 méter átmérőjű medencéjével, több mint 1000 négyzetméteres vízfelületével az egyik legnagyobb szökőkútnak számít Európában. A vízsugarakat 10 méter magasra lövi fel, esténként pedig 250 darab energiatakarékos LED-lámpa biztosítja a hangulatvilágítást – emlékeztet a főpolgármesteri hivatal szerdai közleménye.

forrás: mti.hu


HOZZÁSZÓLÁSOK»Cikk bejelentéseÍrjon Ön is,írj te is magazinunkba!